Dana Winner zingt voor MS-Liga Vlaanderen in Roeselare en Oostende

12/12/17 om 21:52 - Bijgewerkt om 21:50

Op zaterdag 23 december en op dinsdag 26 december zingt Dana Winner voor de MS-Liga Vlaanderen in respectievelijk De Spil in Roeselare en Kursaal Oostende. De shows beginnen telkens om 20 uur en duren twee keer 50 minuten.

De shows van Dana Winner zullen de kerstgedachte hoog in het vaandel dragen. Kerst is immers de mooiste tijd van het jaar, maar ook en vooral een periode waarbij mensen stilstaan bij hetgeen wat ons aangrijpt, wat ons even met beide voeten op de grond zet. Mensen in nood, zieken, families die rouwen of personen die (plots) geconfronteerd worden met een ziekte of handicap. MS-Liga Vlaanderen is een vzw die mensen helpt die aan MS lijden. Medewerkers en vrijwilligers die dag in, dag uit ten dienste staan van hulpbehoevenden. Wij spraken met drie personen, die de handen in elkaar sloegen om het initiatief mogelijk te maken. Ook Dana Winner - die we vorige week nog uitgebreid aan bod lieten komen naar aanleiding van haar nieuwe cd - polsten we voor een reactie.

Liesbeth Poorters is Diensthoofd Centrale Administratie bij de MS-Liga Vlaanderen vzw : "Onze organisatie moet net zoals zovele gelijkaardige vzw's keihard werken om - naast de dienstverlening voor onze patiënten - initiatieven te ondersteunen die wat extra geld in het laatje brengen. Wij waren dan ook ontzettend blij toen we via één van onze patiënten vernamen dat er twee concerten van Dana Winner konden georganiseerd worden. We krijgen wekelijks wel aanvragen en of voorstellen waarvoor we ontzettend dankbaar zijn. Maar met Dana en dan nog rond kerst, daar werden we zowaar een beetje emotioneel van. Wij hopen op heel veel fans en bezoekers én mooie shows, al is dat bij Dana beslist een certitude".

Dana zelf is steeds een geëngageerd persoon geweest. "Vaak krijg ik de vraag om mijn schouders onder een project voor het goede doel te zetten en telkens krijg ik een krop in de keel. Toen MS-Liga Vlaanderen me contacteerde was het niet anders. Vaak zonder enig voorteken worden mensen van de ene op de andere dag geconfronteerd met een aandoening van het centraal zenuwstelsel dat het hele lichaam teistert en waar je machteloos tegenover staat. Als ik mijn steentje kan bijdragen met stem en liedjes én er kan geld ingezameld worden om het leven van zoveel mensen draaglijk(er) te maken, dan doe ik dat met hart en ziel. Bovendien zijn De Spil in Roeselare en Kursaal Oostende twee van de mooiste theaterzalen in Vlaanderen. Ik hoop daar heel veel mensen te mogen verwelkomen en muzikaal te plezieren", aldus Dana.

Dana Winner zingt voor MS-Liga Vlaanderen in Roeselare en Oostende

Andy Heeren is iemand waarvan zijn vrouw Wendy begin dit jaar plots werd geconfronteerd met MS. "Van de ene op de andere dag werden wij geconfronteerd met een situatie die we niet kenden. Op minder dan één jaar is on leven helemaal onderste boven gedraaid. Wendy is geen enkele dag zonder pijn, moet vaker in de rolstoel. Ons kindje dat papa en mama zo nodig heeft in de levensjaren van peuter naar kleuter begrijpt het al helemaal niet. Aangezien we beseffen wat het voor ons is, steken we als vrijwilligers maar al te graag een handje toe om van de twee concerten een succes te maken. Dat doen we met promo en door mensen te mobiliseren om de shows bij te wonen."

Frederik Thomas, algemeen directeur van radiozender VBRO die vanaf 1 januari in heel Vlaanderen te beluisteren zal zijn : "Als radiozender hebben wij altijd geprobeerd om een sterke verankering te hebben met dat wat er regionaal kan gebeuren. Toen we de vraag kregen om de twee shows van Dana Winner te promoten, hebben we niet getwijfeld. MS-Liga Vlaanderen is een nationale organisatie en met deze nationale vergunning op zak zijn we fier voortaan ook nationaal te kunnen uitzenden en events te kunnen promoten. En op artistiek vlak is dat helemaal VBRO. Dana Winner is één van de - zoniet de populairste zangeres - die we dagelijks op de radio programmeren en waarvan onze luisteraars nooit genoeg krijgen."

Kerst met Dana Winner kan je bijwonen op twee schitterende locaties. Op zaterdag 23 december staat deze unieke liveshow in het sfeerrijke theater De Spil in Roeselare en op tweede kerstdag dinsdag 26 december is er de apotheose van de hele actie in Kursaal Oostende, met Dana Winner, haar voor de gelegenheid uitgebreide liveband én het team van MS-Liga Vlaanderen.

(PADI)

Info en tickets : concert Roeselare (www.despil.be - 051 26 57 00) - Concert Oostende (www.ticketmaster.be - 070 66 06 01.)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!