Cultureel Ambassadeur van Poperinge David Poltrock werkte vijf jaar aan nieuw repertoire

31/12/17 om 17:41 - Bijgewerkt om 19:08

In maart werd David Poltrock uit Schaarbeek aangesteld tot Cultureel Ambassadeur van Poperinge. En hij heeft grootse plannen in 2018...

Cultureel Ambassadeur van Poperinge David Poltrock werkte vijf jaar aan nieuw repertoire

David Poltrock, muzikant bij o.a. Hooverphonic, De Mens en Triggerfinger, werkte maar liefst vijf jaar lang aan nieuwe muziek. Geïnspireerd door zijn twee piano's en omringd door de indrukwekkende collectie synthesizers in zijn studio in Brussel bouwde hij geduldig aan een nieuw repertoire dat in de loop van 2018 onder de naam Poltrock zal uitkomen als de trilogie Mutes, Moods & Machines.

Hij brengt verstilde instrumentale pianomuziek, die doet denken aan het werk van zowel A Winged Victory for the Sullen als Nils Frahm, afgewisseld met donkere filmische soundscapes à la Tim Hecker of Jóhann Jóohannsson. Om dan te evolueren in pulserende en dreigende ritmes, die zowel uit de Krautrock-collectie van Can als uit het laboratorium van Soulwax hadden kunnen komen. In zijn nieuw werk staat telkens de piano centraal, met veel liefde en met vreemde voorwerpen bewerkt. Prepared Piano, zoals dat heet.

Na een aantal geslaagde eerste voorstellingen begin 2017 als proloog bij de Hooverphonic-concerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen gaf Poltrock ook al begin december in stijl een voorproefje van wat er in 2018 te gebeuren staat tijdens de drie uitverkochte Triggerfinger shows in De Melkweg in Amsterdam. Om zijn project kracht bij te zetten, komt er in beperkte oplage een Poltrock Remix uit op vinyl van Colossus, titeltrack van het laatste Triggerfinger album. De voorbode van wat vast en zeker een geweldig 2018 zal worden, met alvast een try-out op donderdag 8 maart om 20.30 uur in Dranouter Centrum.

(PADI)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!