Christoff, Jan Smit en Florian Silbereisen maken met KLUBBB3 één dag promo in Vlaanderen

02/02/18 om 21:17 - Bijgewerkt om 21:16

Eén dag en niet langer duurde de doortocht van KLUBBB3 in Vlaanderen. De reden: de drukke agenda van de drie artiesten die deel uitmaken van KLUBBB3 laat het niet toe om langer op de baan te zijn om dit project (lees: nieuwe cd) te promoten. Van Universal Music in Zaventem ging het naar Ment TV in Mariakerke en daarna voor een signeersessie naar MediaMarkt in Zwijnaarde. Wij waren erbij in Zaventem.

Christoff, Jan Smit en Florian Silbereisen maken met KLUBBB3 één dag promo in Vlaanderen

Vrolijke vrienden met v.l.n.r. Florian Silbereisen uit Duitsland, Jan Smit uit Nederland en Christoff uit Vlaanderen. © FODI

KLUBBB3 schrijft bij onze Oosterburen muziekgeschiedenis. Florian Silbereisen uit Duitsland, Jan Smit uit Nederland en Christoff uit Vlaanderen zijn met hun derde album Ho-Dio-Di-Jee/Wir werden immer Mehr! op één binnengekomen in de Duitse album charts. Ook in Vlaanderen neemt KLUBBB3 een geweldige start met het nieuwe album, want hier kwamen ze binnen op nummer twee. Hun eerste single Ho-Dio-Di-Jee! (Paris, Paris, Paris) is nu al de après-skihit van 2018.


Wàt een succes met het nieuwe album in Duitsland en Vlaanderen. Maar was dat niet een beetje voorspelbaar dat het opnieuw zou aanslaan, na een succesvolle tournee, za zoveel lovende recensies ?

Christoff : "Niets weet je vooraf en je hebt niks voor niks hé. Wanneer je ziet welke promotour wij in drie weken al hebben afgelegd, dan zijn we al blij dat we in Duitsland op één staan en in andere landen op nummer twee. Het harde werken loont. We gaan er echter niet van uit dat wanneer we met KLUBBB3 iets doen het meteen goud wordt. We moeten er keihard voor werken. We doen het wel graag, anders deden we niet zo'n grootse promotour. We hadden dan kunnen zeggen : 't Loopt toch altijd goed af. Maar stiekem hoopten we toch dat het een succes zou worden. We zijn vanuit het niets op één gekomen. We zijn super, super blij."

Om even te ontspannen, een partijtje tafelvoetbal.

Om even te ontspannen, een partijtje tafelvoetbal. © FODI

Ik herinner mij nog dat bij het begin de platenfirma niet zo happy was over dat concept. Intussen verkochten jullie al méér dan 450.000 cd's en werden jullie albums goud of platina in Oostenrijk, Zwitserland en België. Kregen jullie - door dat succes - van de platenfirma meer inspraak over het nieuwe album ?

Jan : "Dat kregen we al vanaf 't begin van dit project en dus vanaf onze eerste album. We blijven dus de touwtjes in handen houden, dus vanaf cd nummer één. We kozen toen al met ons drietal liedjes uit. Die releases werden een succes, zodat het nu wel een stukje gemakkelijker ging. Alle deuren gingen vlugger open."


Het lang werd er aan het nieuwe album gesleuteld ?

Jan : "Héééél lang. Ik denk dat we toch één jaar bezig zijn geweest met de nieuwe cd. Wij zingen maar een beperkte periode in, maar de arrangementen en het voorbereiden nemen veel tijd in beslag. Nu zijn we al begonnen met het album voor 2019."


Kwamen jullie daarvoor veel samen ? Of gebeurde het meeste werk via mails ?

Christoff : "Alles werd opgenomen in München. We konden niet altijd op hetzelfde moment in de studio zitten. Ik ben daar een tweetal weken geweest, Jan en Florian ook. We zijn samengekomen om te kijken welke koortjes er gevormd moesten worden en om de eerste, tweede en derde stem in te zingen. Dan vertrokken we terug naar huis. Eens thuis kregen we nieuwe ideeën en dus moesten we terug naar München."

Gejuich na de wedstrijd.

Gejuich na de wedstrijd. © FODI

Christoff, in 2013 stonden Florian en ook Jan in één van je shows 'Christoff & Vrienden' in de Ethias Arena in Hasselt. Werd daar de fundering gelegd van het KLUBBB3-project ?

Christoff : "Florian was op mijn eerste Christoff & Vrienden te gast, Jan op de tweede show. Ik wist wel niet dat ze elkaar heel goed kenden. Jan nodigde mij dan eens uit op het schlagerfestival en wie was er ook : Florian Silbereisen. Zo is de bal beginnen rollen. Het idee om samen te zingen komt van Jan. We kregen zoveel leuke reacties. Florian wilde het lied Drei Stimmen Für Ein Hallelujah in zijn tv-show hebben. Het management van Jan vond dat we daar iets mee moesten doen. Het was iets uniek en leuk, maar ook leuk om naar te kijken. En ook wij hadden er veel plezier aan."


Wie kwam op het idee om twee Nederlandstalige nummers op het nieuwe album te plaatsen ?

Christoff : "De fans ! Het leven danst Sirtaki was in Nederland een grote hit. Op die manier willen we ook duidelijk maken dat we ons niet enkel toespitsen op Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. We maken duidelijk met die Nederlandstalige liedjes dat ook onze fans in België en Nederland belangrijk zijn én blijven."

Florian, Jan en Christoff, samen met onze showbizzmedewerker PADI.

Florian, Jan en Christoff, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © FODI

Wat is jullie uitschieter op het nieuwe album ?

Christoff : "Indianermond én Der Grösste Chor Der Welt vind ik heel mooi."

Jan : "Geef mij maar Paris, Paris, Paris. Dat is een heel internationaal liedje. Het is net een nummer zoals onze huidige single Ho-Dio-Di-Jee!. Iedereen kan het meezingen. Dat nummer geeft het gevoel weer wat KLUBBB3 écht is. Ik vind dat het sterkste liedje in de zin waar KLUBBB3 voor staat."

Florian : "Ik verkies Ein Tattoo Für Die Ewigkeit. Waarom ? Voor mezelf is dat een persoonlijke song."


Jullie hebben elk afzonderlijk nog een solo-carrière. Wat brengt de toekomst : verder solo of gaan voor KLUBBB3 in nog meer landen ?

Jan (lacht) : "Dààr stoppen we mee ! Christoff staat al 25 jaar op het podium, ik al 20 jaar. Op een gegeven moment is het klaar. Neen hoor, een grapje."

Christoff : "In 't begin was KLUBBB3 een plezierprojectje. We wisten ook niet dat het qua verkoop zo'n gigantische proporties ging aannemen. Daardoor is onze carrière een beetje naast KLUBBB3 beland. Wanneer je iedere dag kan doen wat je graag doet, is dat het voornaamste. We hebben de lijn doorgetrokken. Het enige verschil is dat we in een andere taal zingen. Maar onze fans moeten niet vrezen dat ze ons kwijt zullen geraken. We proberen een goed evenwicht erin te houden."

De nieuwe cd-hoes van KLUBBB3.

De nieuwe cd-hoes van KLUBBB3. © FODI

Wanneer zien we KLUBBB3 in Vlaanderen terug ?

Christoff : "Er zijn aanvragen lopende voor optredens in België. We moeten kijken of het lukt met de agenda van Jan en Florian, maar dat kan misschien toch nog dit jaar zijn."

Florian : "Het is druk. Maart en april zijn nog voorbehouden voor KLUBBB3. De andere maanden zijn we terug bezig met onze solocarrière."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!