Bert Kruismans: “Kim Schillebeeckx, een betrouwbare madame in haar vak”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De Kapel Kolonie in Merksplas werd omgetoverd tot een groot feestpaleis. Kim Schillebeeckx van The Booking Compagny vierde de derde verjaardag van haar zelfstandige firma. Ze had talrijke familieleden, vrienden, maar ook artiesten uitgenodigd om mee te vieren en om er een onvergetelijke avond van te maken.

De slimste en komische mens Bert Kruismans presenteerde de avond aan elkaar en verwelkomde – na zangeres Sarah Neyrick die zong bij aankomst van de aanwezigen – Eurovisiesongfestivalwinnares 1986 Sandra Kim. Bert mocht ook Kim Schillebeeckx op het podium roepen.

“Ze begon ooit bij de VRT. Daarna trok ze naar VTM. Ze werkte mee aan Sterren op de dansvloer, maar de sterren achter de dansvloer zijn ook belangrijk. Ze hielp mee aan 20 jaar VTM, samen met Peter Van Camp. Daarna begon ze andere dingen te doen. Studio 100 kwam erbij, maar ze wilde toch op eigen benen staan, een eigen bedrijfje uitbouwen en dat deed ze met The Booking Compagny die nu drie jaar bestaat. Het gaat zo goed. In onze sector van evenementen, artiesten en media heb je enorm veel cowboys, maar ik kan je verzekeren: Kim is een betrouwbare madame die haar vak goed kent. Ze weet waarmee ze bezig is, ze volgt alles goed op en komt haar afspraken na. Ze heeft een goede naam bij de artiesten. Ze was fan van Get Ready en dus besloot ze ook hun management te verzorgen. Vorig jaar trad Get Ready 80 keren op. Filip D’haeze en Swoop, enz. Ze doet voor iedereen zo veel. Ze is in haar vak zo geliefd…”

(Lees verder onder het album)

De optredens van Sandra Kim, acrobate Noi, DJ Maarten Vancoillie, DJ Robert Abigail en Sakso zullen iedereen bijblijven, maar alle ogen waren vooral gericht naar Les Copines alias Isabelle A. Ianthe Tavernier en Helle Vanderheyden. “Les Copines is een partyconcept met allemaal gebalde covers, straffe medleys, 90s, rock, disco.. àlles om de mensen zich te laten amuseren, te entertainen. Dat is hun missie”, lazen we in een persnota.

We zijn onder de indruk van het optreden van Les Copines. Het blijkt ons inderdaad bij. Tijdens hun optreden kon iedereen meedansen en swingen op Pokerface van Lady Gaga, Mama Mia van Abba, Eye of a Tiger, Pump up the Jam, Freed from Desire, I love Rock and Roll, een medley met Ik mis je elke dag een beetje meer/Domino/Het kan niet zijn/Zeven anjers, zeven rozen… “Zin in een beetje Get Ready?”, riep Isabelle A. en er weerklonk M’n liefde voor jouw is diep zo diep… Er volgde een polonaise. Les Copines – met aan hun zijde Kim Schillebeeckx – zullen het nog ver brengen. Toen Les Copines optrad, stond Kim Schillebeeckx op de dansvloer, samen met o.a. Koen en Glenn van Get Ready.

Na dit optreden zei ze: “Ik heb de stress even afgedanst. In drie weken tijd hebben we deze show van Les Copines in elkaar gestoken. We hadden niet meer tijd wegens de kniebreuk van Isabelle A., waardoor dat feestje ook werd opgeschoven van datum. We werken met super muzikanten, super techniekers. Ik ben trots op Les Copines”, glundert Kim, waarna ze terug naar de dansvloer trok.

(PADI – Foto’s Jens en PADI)