Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden elfde editie van I Love The 90's in Hasselt

08/04/18 om 20:27 - Bijgewerkt om 20:25

Zaterdagavond zorgde I Love The 90's in de Ethias Arena in Hasselt opnieuw voor een kleurrijke elfde editie. Blikvangers waren Aqua (Barbie Girl), Right Said Fred (I'm Too Sexy), Chesney Hawkes (The One and Only), Cherry Moon Trax en DJ Pat Krimson, die zijn AtmoZ-trukkendoos opende, inclusief steltenlopers. DJ Ward was als Master of Ceremony opnieuw de man van de avond.

Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden elfde editie van I Love The 90's in Hasselt

Ook Jimmy Van Tieghem (links) uit Tielt en Yoshi Dedulle uit Gistel gingen uit de bol. © FODI

"Ik duik ieder jaar weer - weken op voorhand - mijn platencollectie in om me voor te bereiden op de party. En 'platencollectie', dat mag je voor de jaren 90 letterlijk nemen. Het gaat hem in veel gevallen nog over maxi vinyls en lp's, die ik dan in een digitale vorm omzet. Het kost me tijd, maar mijn sets moeten er boenk op zijn. Als ik de positieve reacties van het publiek zie, weet ik dat het de moeite waard is."

Met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 25 jaar en tienduizenden trouwe bezoekers blijft I Love The 90's de grootste eendaagse indoor 90's-party van Europa en het festival blijft maar groeien. "Begin dit jaar verkochten we het 250.000ste ticket aan Peter Claes, die in de toekomst levenslang gratis naar onze party mag komen. We blijven gefocust op de muziek en de sfeer van de jaren negentig en daarmee bereiken we ook de YouTube-generatie, die doorheen de jaren is ingestapt in ons verhaal. Jaarlijks is het een uitdaging om nationale en internationale kleppers op ons podium te krijgen, die in de jaren negentig succesvol waren. We blijven slagen in ons opzet, want na Scooter, Five, Hanson en Steps lukte het ons om dit jaar Aqua en Chesney Hawkes te strikken voor I Love The 90's. De impressionante beelden van onze party en de vele getuigenissen van artiesten die bij ons al te gast waren, werken overtuigend en van die kracht maken we volgend jaar opnieuw gebruik om wederom uit te pakken met een sterke line-up", zegt de organisatie.

Gezellig bij elkaar, vrienden uit Lendelede met v.l.n.r. Jelle Verschaeve, Wim Verbeke, Kevin Lammertyn en Kevin Declerck.

Gezellig bij elkaar, vrienden uit Lendelede met v.l.n.r. Jelle Verschaeve, Wim Verbeke, Kevin Lammertyn en Kevin Declerck. © FODI

"Een positieve evolutie is dat de mensen steeds vroeger naar onze party komen", zegt DJ Ward. "Om 20 uur gingen de deuren open en toen stonden er al een paar duizenden mensen klaar om te komen feesten. Ze weten ondertussen dat introfilmpjes boordevol 90's herinneringen zitten. Ik hoor de mensen voor mijn discobar soms echt gewoon keihard lachen en genieten in de zaal." Voor The One and Only Chesney Hawkes was dat om iets over 21 uur een mooie opsteker. De Britse zanger ziet er nog steeds goed uit, net zoals in de jaren negentig toen hij als posterboy menig slaapkamermuur sierde. Na Chesney kwamen Maxx en de Nederlandse 2 Brothers on the 4th Floor. Vervolgens mocht DJ Ward een paar bezoekers gelukkig maken met enkele exclusieve 90's spullen. Voor Jochen Leeten uit Tessenderlo werd het een onvergetelijke avond, want hij ging naar huis met een fonkelnieuwe scooter. In de nineties deed de Belgische Eurodance het uitstekend. Natural Born Deejays, Astroline, Absolom en Virtual Zone hadden geen moeite om de aangegroeide massa voor het podium met hun hits te bespelen.

DJ Ward en zijn bijna 88-jarige bomma, samen met onze showbizzmedewerker PADI.

DJ Ward en zijn bijna 88-jarige bomma, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © FODI

Daarna was het tijd voor een stevige en lange portie DJ Ward. Voor de ene super, voor de andere toch wat te lang. De Limburgse allround-dj is van editie één nauw betrokken bij het succesverhaal. "Maar het blijft spannend", zegt hij. "Voor deze party beschik ik over een database van tussen de 5.000 en 6.000 nummers uit de jaren negentig. Ik beslis instant welke songs ik speel op de party, op basis van de feedback van het publiek. De hele avond kijk ik hoe de sfeer is in de zaal en hoe de mensen reageren op de muziek. Dat doe ik altijd wanneer ik draai. Het publiek blijft verjongen, waardoor I Love The 90's blijft groeien, maar de unieke sfeer blijft intact. Ik herinner mij nog hoe ik vorig jaar de mensen zo zot kreeg om een crowdtunnel te maken. Ik kon zo - door die opening - van aan het podium tot aan een toog en terug. En met een fris drankje in de hand kon ik de volgende vette schijf starten. Dat soort beleving kleur en typeert de sfeer van onze party", zegt DJ Ward, die in de coulissen en tussen het publiek de steun kreeg van zijn bijna 88-jarige bomma Irma. "Ik ben vanavond zeker de oudste, maar ook de meest trotse bezoekster, zeker als ik zie wat mijn kleinzoon hier presteert. Chapeau!"

Iedereen komt naar I Love The 90's om te feesten.

Iedereen komt naar I Love The 90's om te feesten. © FODI

Met Right Said Fred en Aqua haalde I Love The 90's opnieuw twee internationale kleppers naar Hasselt en die werden door het publiek bijzonder gesmaakt, alhoewel we zelf aanvoelden dat het precies op dat moment qua sfeer, qua ambiance een beetje naar omlaag ging. Dit vooral toen Right Said Fred op het podium stond. Naast I'm Too Sexy was het vooral Barbie Girl van Aqua dat luidkeels werd meegezongen. De avond evolueerde en na de hoofdset van DJ Ward - volledig geanimeerd met video - speelden de Q-DJ's Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie hun vetste 90's-schijven. Het publiek zag dat het duo zich amuseerde en deed gewillig mee.

Met steltenlopers en een massa toeters en bellen, wekte DJ Pat Krimson de unieke AtmoZ-sfeer terug tot leven. "In de jaren negentig was het ieder weekend volle bak in Club AtmoZ. In de Ritz, langs de kanaalkom in Hasselt, werd er geschiedenis geschreven. Wij zorgden toen al voor beleving met special acts. De mensen kwamen ogen te kort. Happy Music For Happy People was onze slogan en dat hebben we vanavond op I Love The 90's opnieuw waargemaakt", zegt Patje na afloop. Met DJ Paul Elstak en het Belgische Cherry Moon Trax werd de avond stevig afgesloten. Vooral voor deze laatste was het een prima opwarming voor Tomorrowland. "Fantastisch dat we na onze eerdere doortocht op het I Love The 90's-podium in Boom deze zomer de kans krijgen om het op de mainstage waar te maken. Dat is echt heel straf en we zijn daar iedereen en I Love the 90's in het bijzonder dankbaar voor, omdat zij ons altijd al hebben gesteund. We staan hier graag en onze Cherry Moon Trax slaat hier goed aan."

(PADI - foto's FODI)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!