Accordeonist Thomas Julian krijgt luid applaus van dankbaar publiek in Jabbeke

12/02/18 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:27

Vrijdagavond stond accordeonist Thomas Julian op het podium van het Vrijetijdscentrum in Jabbeke. Voor de 23-jarige accordeonist was dit niet zomaar een optreden. Hij mocht immers het voorprogramma verzorgen van Willy Sommers, die daarna 'Het erfgoed van Willy Sommers' op het publiek losliet.

Accordeonist Thomas Julian krijgt luid applaus van dankbaar publiek in Jabbeke

Thomas Julian in actie in Jabbeke. © FODI

Concertorganisator Willy Moeyaert van ConcertEvents zei tegen het talrijk opgekomen publiek dat accordeonist Tom Weedaege niet aanwezig was. Inderdaad, sinds de start van de promocampagne door ConcertEvents om dat optreden aan te kondigen en de avond van het optreden is er van accordeonist Tom Weedaege geen sprake meer.

De jongeman uit Zwevegem staat nu - door zijn nieuw management BMB Agency - op het podium als Thomas Julian, een verwijzing naar zijn voornaam Tom én naar Julien, zijn overleden opa, als Julian in een Engelse versie.

Even na 20 uur kwam Thomas Julian in zijn lederhosen op het podium. Hij begon met de song Joanna, waarna hij het publiek een eerste keer warm kreeg om '100.000 jaren' mee te zingen. Het is niet altijd gemakkelijk om als artiest een voorprogramma te verzorgen, maar Thomas toonde duidelijk aan dat hij al heel wat ervaring heeft en dus bleef hij het publiek maar uitnodigen om niet stil te zitten maar mee te doen én zich vooral te amuseren. 'Omdat ie zo mooi is' werd al wiegend en zingend door de volledige zaal meegedaan.

Accordeonist Thomas Julian amuseert zich op het podium.

Accordeonist Thomas Julian amuseert zich op het podium. © FODI

De accordeonist kreeg er nog meer zin in en ging verder met een medley 'Mooi is het Leven/Heb je even voor mij'. Opnieuw klapte het publiek luid in de handen en zongen de mensen uit volle borst mee. Als extraatje liet Thomas Julian de mensen bewegingen maken op 'Het Vliegerslied', waarna hij afsloot met 'Hey baby'. Thomas Julian kreeg een heel luid applaus van de talrijke aanwezigen. De jongeman ontving een bos bloemen en mocht dan - nogmaals onder luid applaus - het podium verlaten. Alweer een sterk optreden van deze accordeonist, die iedere zaal in Vlaanderen weet in te palmen met zijn lederhosen én zijn ambiancemuziek. Wedden dat we in 2018 én later nog veel zullen horen van hem?

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!