Video interview SX: "Volop focus op de nieuwe plaat"

10/07/16 om 17:20 - Bijgewerkt om 17:51

De enige West-Vlaamse band op de affiche van Cactusfestival is SX. Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet kijken er alvast naar uit. "Met de ondergaande zon wordt het sowieso een topper."

Video interview SX: "Volop focus op de nieuwe plaat"

Benjamin en Stefanie stonden kw.be zondagnamiddag te woord. © (Foto TV)

Voor SX, bestaande uit Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet, is het de derde keer dat ze op het Cactusfestival spelen. De laatste keer was in 2013, toen speelden ze omstreeks 15 uur. Nu mogen ze rond de klok van achten het podium op. De perfecte soundtrack voor een ondergaande zon. "Al maakt het eigenlijk niet zoveel uit wanneer we spelen", lacht Stefanie. "Wij gaan mee met de stand van de zon en maken er sowieso een leuk optreden van."

Internationale release

"Cactus is sowieso een leuk festival, het is groot, maar is super gezellig en draait echt nog rond muziek met telkens een super line-up", klinkt het.

In maart brachten ze hun EP 'Alpha' uit, een voorloper op het album dat in het najaar verschijnt. "De reacties zijn alvast positief, ook vanuit het buitenland, want dit is onze eerste EP met internationale release en dat is wel tof. Het is altijd fijn om positieve reviews te lezen", zegt Benjamin. "Deze plaat is en zal een stuk anders zijn dan ons vorig materiaal. We gaan nu nog meer uit van de stem van Stefanie en kunnen iets breder gaan, de mogelijkheden zijn een stuk groter." Ze doen dit met een nieuwe bezetting. "Tot voor kort stonden we slechts met drie op het podium, nu krijgen we versterking van Sebastiaan Van den Branden op toetsen en drummer Christophe Claeys, beiden van Amatorski. We konden onze sound niet meer voldoende overbrengen, vandaar de gewijzigde bezetting."

De nieuwe plaat verschijnt in het najaar, een releasedatum is er nog niet. "We hebben Rock Werchter gehad en vandaag Cactusfestival, maar voor de rest is er enkel nog Crammerock begin september. De tijd zullen we gebruiken om het album af te werken."

Bekijk het volledige interview hier.

(TD)

Onze Man interviewt Stefanie en Benjamin van SX.

Onze Man interviewt Stefanie en Benjamin van SX. © (Foto TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!