Onthaalmedewerkers: “Elk jaar proberen mensen met allerlei smoesjes binnen te geraken”

De drie verantwoordelijken voor het onthaal tijdens het Cactusfestival : Lotte Lodens, Nick Ravyse en Sandra Van Renterghem moeten pers, gasten, sponsors, standhouders en medewerkers van pasjes voorzien. © (Foto TVH)
Stefan Vankerkhoven

Nick Ravyse, Sandra Van Renterghem en Lotte Lodens zijn verantwoordelijk voor het onthaal van pers, medewerkers, sponsors en standhouders op Cactusfestival.

Drie dagen lang kampeert het drietal in een aparte tent op het Vestibuleplein, naast de ingang. “Al wie zonder te betalen toegang heeft tot het festivalterrein, moet via ons passeren. En dat zijn toch een paar duizend mensen, gespreid over de drie dagen”, zegt Sandra Van Renterghem.

Smoesjes

Volgens Sandra proberen er elk jaar festivalgangers met allerlei smoesjes gratis binnen te geraken. “Maar we zijn onverbiddelijk, ook buitenlandse journalisten die niet geaccrediteerd zijn, worden geweigerd. We krijgen ook geregeld studenten over de vloer die beweren voor allerlei obscure studentenblaadjes te schrijven. Soms gebeurt het dat we de security moeten inschakelen. Zo was er een dame die begon te dansen in onze tent.”

“Dat was aanvankelijk grappig, maar na een tijdje was de lol er af. Af en toe dagen er mensen op, die beweren dat ze door een artiest uitgenodigd zijn. Ze tonen dan een sms van een artiest om dat te bewijzen. We hebben de zanger van Balthazar tot in onze tent moeten halen om dat bevestigd te zien. Maar zelfs dan nog lukte het niet, omdat die persoon in kwestie niet op de officiële guest list stond”, aldus Sandra.

Verkeerde ingang

Lotte herinnert zich dat er op een avond zich een drummer en een trompettist aanmeldden. “Ze hadden zich vergist, want de artiesteningang is aan de andere kant van het Minnewaterpark. Hun concert begon vijf minuten later. Het was eventjes spannend om hen tijdig op het podium te krijgen. maar het is gelukt.”

Dit weekend werken Sandra, Lotte en Nick lange shifts van 15 uren. “We starten om 8 uur en eindigen pas om 23 uur. Met enkele pauzes, zodat we onze favoriete groepen kunnen zien. Het grote voordeel is dat wij alle drie de headliners kunnen gaan bekijken, want die beginnen pas om 23.40 uur”, zegt Sandra.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier