Greet en Charlotte zijn de chefs van dienst

Charlotte Bavay en Greet Hendryckx, verantwoordelijk voor de keuken en de catering tijdens het Cactusfestival. © (Foto TVH)
Stefan Vankerkhoven

Greet Hendryckx en Charlotte Bavay bereiden liefst 450 maaltijden voor vrijwilligers, artiesten en hun crew op Cactusfestival. Een huzarenstukje.

“70 kilo wortels, 70 kilo kip, 100 kilo ajuinen en 20 potten mayonaise”, is de indrukwekkende bestelling die ze plaatsten. “Wij zijn geen chef-koks, vraag ons dus niet een toefje hier en een garnering daar, als je in twee uur meer dan 250 menu’s moet bereiden”, zegt Charlotte.

Vrijdag bestond het menu in de backstage uit kipfilet met look, pindakaas, bladspinazie en rijst. De vegetariërs kregen een bonenbal in een bootje van quinoa. Zaterdag wordt een vegetarische vleesvervanger bereid met Brugse Zot, zondag komen er lamsballetjes met worteltjes op tafel.

“Wat wel opvalt, is dat almaar meer artiesten allergisch zijn aan bepaalde producten. En we zijn flexibel. Als een artiest toch een koude schotel, een vispannetje of Belgian fries verkiest, gaan we dat voor hem halen”, besluiten ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier