Thomas Dubois
Opinie

13/07/18 om 23:16 - Bijgewerkt om 23:15

De gemoedelijkheid van het park blijft het doen

Ook al lopen er duizenden festivalgangers rond, toch blijft het Cactusfestival een oase van rust. Tot de headliners hun klanken loslaten en het park helemaal in vervoering raakt.

De gemoedelijkheid van het park blijft het doen

© (Foto TV)

Een dag op het Cactusfestival kun je in twee delen opdelen. Je hebt het gedeelte overdag, waarbij er vooral rust heerst in het park. Iedereen zoekt een rustig plaatsje, geniet van een biertje en slaat een praatje. Alles gaat er heel gemoedelijk aan toe. Wie het Minnewaterpark betreedt krijgt een gevoel van rust, vakantie, ontspanning. Het gevoel dat niets moet en alles mag. Drank en eten is er in overvloed en altijd vlakbij. De perfecte dag uit voor het hele gezin, zeker als het kindergedeelte de deuren opent.

Geen festival in ons land waar het er zo rustig aan toe gaat overdag. Af en toe speelt er een 'bandje' en hier en daar klinkt er zelfs een bekend deuntje. Hooguit iets om even voor recht te kruipen. Tot het volgende nummer, want dan gaat de aandacht weer naar de vrienden of de gezelligheid. Oké, we overdrijven wat, maar dat is wel waar het Cactusfestival voor staat. Vraag aan tien mensen wie er overdag op de affiche staat en minstens de helft zal je een antwoord schuldig blijven. Het is een vloek en een zegen.

Delen

"Overdag overheerst de gezelligheid, 's avonds richt iedereen zich richting podium"

Maar eens de avond valt, dan verandert alles. Dan worden de pintjes nog steeds rijkelijk besteld, maar gaat de neus ook meer richting het podium. Klaar om toch echt wat muziek mee te pikken, want ook dat is Cactusfestival. Topheadliners die stuk voor stuk al zichzelf bewezen hebben. Triggerfinger, Arsenal, Emeli Sandé, Lamb, enz. Allemaal groepen die dit jaar de affiche sieren en waarvoor het publiek maar al te graag wakker wordt.

De eerste dag was alvast een topper. Veel zon, goeie muziek en veel vrolijke pratende en uiteindelijk ook dansende mensen. Op naar de rest van het weekend.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!