De eerste bezoekers: "Dit is het ideale eerste festival voor onze zoon"

13/07/18 om 17:07 - Bijgewerkt om 18:18

Om 16 uur stonden de bezoekers al in drommen aan te schuiven om het Minnewaterpark te betreden. Ook de tienjarige Ziggy was er meteen bij, voor hem is Cactusfestival het eerste festival.

De eerste bezoekers: "Dit is het ideale eerste festival voor onze zoon"

Vijftien jaar geleden brachten Nathalie Dejonckere en Nick Lippens uit Stasegem voor het eerst een bezoek aan het Cactusfestival. "Toen al wist ik dat Cactusfestival het perfecte eerste festival zou zijn voor ons kindje", vertelt Nathalie. "En dit jaar is het zover, het eerste festival voor Ziggy. We komen op vrijdag en zaterdag en hopen heel wat groepen mee te pikken. Uitkijken doen we vooral naar Triggerfinger. We hebben hen ooit gezien toen ze nog erg klein waren, op een festival in Wervik met vijftien man publiek. Toen al kon je zien dat ze ooit erg groot zouden worden."

"Het Cactusfestival is een erg leuk festival. Je hebt er veel muziek, maar ook voldoende ruimte om rustig te genieten van een pintje. Onze zoon heeft zijn zwembroek mee, dus wie weet zit er wel een plonsje in. Vijftien jaar geleden verbleven we op de camping, nu op een appartementje in de buurt."

Ziggy is een bijzondere naam en ook niet toevallig gekozen. "We waren grote fan van David Bowie ofte Ziggy Stardust. Muziek is voor ons heel belangrijk en we proberen vaak een optreden mee te pikken. De grotere festivals mijden we omdat er te veel volk is, maar als we een jonge band kunnen ontdekken, dan doet we dat met plezier."

De eerste bezoekers: "Dit is het ideale eerste festival voor onze zoon"

De allereerste bezoekers van Cactusfestival kwamen uit Brecht: "We zijn hier voor Triggerfinger, de perfecte afsluiter van de eerste dag!", horen we van Patrick Adriaenssens en Marie-Anne Helas.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!