Cactusfestival in Brugge maakt zich op voor drie dagen zon en muziek

13/07/18 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:50

In het Brugse Minnewaterpark gaat vrijdag het 37ste Cactusfestival van start. De organisatie van het driedaagse festival is er alvast klaar voor.

Cactusfestival in Brugge maakt zich op voor drie dagen zon en muziek

Het festival vindt voor de 37ste keer plaats. © a-KW

Douglars Firs, een Belgische indieband, mag vrijdag de spits afbijten. Maar ook Triggerfinger, Nils Frahm, Charlotte Gainsbourg, Arsenal en Emeli Sandé kleuren de affiche van Cactus anno 2018. Persoonlijk kijkt organisator Patrick Keersebilck kijkt vooral uit naar Buffalo Tom.

"Ze traden hier al twee keer op en hebben ook net een nieuwe plaat afgeleverd. Het leek ons het ideale moment om hen uit te nodigen. Met zo'n groep bouw je op de duur een band op. Maar ook Charlotte Gainsbourg stond al jaren op ons verlanglijstje."

Typisch Cactus

Triggerfinger, eveneens Belgisch, sluit de eerste festivaldag af. Op zaterdag is Emeli Sandé, een Britse singer-songwriter, de headliner. De Duitse componist Nils Frahm sluit het Brugse festival af op zondag met zijn unieke pianocomposities. "Ook dat is typisch Cactus. Een solo-act die afsluit, dat zie je niet op ieder festival", zegt Keersebilck. Tussendoor zullen ook Lamb, Goldfrapp, Mogwai en anderen hun ding hebben gedaan.

Minstens even typisch voor Cactus is de omkadering. Het sowieso erg feërieke Minnewaterpark wordt ieder jaar door het kunstenaarscollectief Tentakel onder handen genomen voor het festival. "Onze huiskunstenaars creëerden dit jaar een prachtige skybar. Hun werk bepaalt mee het gezicht van ons festival", zegt Keersebilck.

Groot scherm voor WK voetbal

Daarnaast blijven een aantal klassiekers zoals het openluchtzwembad dit jaar behouden. "En dat zal goed van pas komen, want ze voorspellen een stralende zon voor het hele weekend." De organisatie voorziet een aantal kraantjes op het terrein waar bezoekers zich kunnen verfrissen. En er is ook aan de voetbalfans gedacht. Op het terrein is een aparte zone voorzien met een groot scherm om het WK voetbal te volgen.

"En verder raad ik iedereen aan om het festival en de sfeer gewoon te ondergaan. Ga niet enkel voor de bekende namen, want ik ben er zeker van dat we je aardig kunnen verrassen", luidt de goede raad van de organisator.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!