Brugse foodtruck FONG gelanceerd op Cactusfestival

13/07/18 om 17:14 - Bijgewerkt om 18:47

De nieuwste aanwinst op het Bargeplein is foodtruck FONG. De vier Bruggelingen Wannes Leys, Allan Veys, Tim Cornelle en Carl Delaey kwamen vorig jaar - tijdens Cactusfestival 2017 nota bene - met het idee om zelf met een foodtruck uit te pakken. "We dachten, wij kunnen dit ook én nog beter."

Brugse foodtruck FONG gelanceerd op Cactusfestival

V.l.n.r.: Wannes Leys, Allan Feys, Tim Cornelle en Carl Delaey. © Tim Vansteelandt

Deze enthousiaste foodlovers staan thuis zelf meer achter het fornuis dan dat ze hun voeten onder tafel steken en drie van hen verdienen hun boterham in culinaire middens. Op de vorige editie van het Cactusfestival troepten de heren samen en laat op de avond, "tussen pot en pint", ontstond het idee om voor de volgende editie van het Brugs festival zelf culinair uit te pakken. Het vormde voor het Brugse viertal zowaar een aanleiding om zelf met een foodtruck aan de slag te gaan.

Brugse foodtruck FONG gelanceerd op Cactusfestival

© Tim Vansteelandt

"Dit is dus echt wel het ideale gerecht voor festivalgangers die een goede 'fong' willen leggen", zegt Carl Delaey over de Bao Bun, het gerecht waarmee de vier vrienden dit weekend uitpakken. De heren drinken zelf graag een pintje en dat vormde ook één van de redenen waarom ze net zoveel samen kwamen om het idee vorm te geven, toch? "We verbonden het praktische natuurlijk aan het nuttige", lacht Tim Cornelle. "Toen we vorig jaar zelf aan een foodtruck met visgerechten stonden hier op Cactus, dachten we: dit kunnen we ook én nog beter."

Bevestiging

Het viertal ging op zoek naar een container, die ze daarna volledig inrichtten. "We hebben sterk werk geleverd maar vanaf vandaag volgt natuurlijk de bevestiging. Het zal meteen ook de aanleiding vormen of we al dan niet verder gaan met ons concept. We lanceren FONG op het festival waar het idee kiemde. We hopen dat we heel wat mensen kunnen verwelkomen en kunnen verleiden met onze Bao Bun." De Bao Bun zelf is traag gegaard rundsvleesbun met verschillende toppings. "Hiermee willen we natuurlijk het verschil maken en het culinair niveau hier op Cactus nog wat omhoog trekken." (NDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!