Brugs kunstcollectief Tentakel ontwerpt skybar in hout en kunstgras

Enkele leden van de harde kern van Tentakel dat houten meubilair maakt voro de skybar op Cactus:Pieter Tyvaert, Pieter Cordy, Stijn Verhulst en Jeroen Desoete. © Foto TVH
Stefan Vankerkhoven

Het ambachtelijk kunstenaarscollectief Tentakel ontwerpt dit jaar de skybar op het Cactusfestival.

“Twee jaar geleden hebben we een green wall vervaardigd voor het festival, vorig jaar maakten we de zithoek nabij de korte bar. Nu mogen we ook de skybar ontwerpen en aankleden. Onze creaties worden allemaal gemaakt met duurzame materialen: houten banken en zitjes van kunstgras”, zegt opvoeder Pieter Cordy.

Harde kern

We troffen hem aan, samen met drie andere leden van Tentakel: schrijnwerker Pieter Tyvaert, tuinontwerper Jeroen Desoete en leraar Stijn Verhulst, die de boekhouding doet. “Je mag Thomas D’Hiet en de gebroeders Karel en Tomas Vandezande absoluut niet vergeten te vermelden. Ook zij behoren tot onze harde kern, die voor het Cactusfestival aangevuld wordt met losse medewerkers”, vervolgt Jeroen Desoete. “In totaal zijn we daardoor met 24 mensen. Ambachtslieden en lokale kunstenaars, die elkaar vinden in het creëren van toegepaste kunst. Het is trouwens Karel Vandezande die de grafische ontwerpen in 3D maakt. O ja, voor je er ons van verdenkt een exclusief mannenclubje te zijn: Anaïs Hoornaert maakt onze webpagina en verzorgt de contacten met de sociale media”, benadrukt Pieter Tyvaert.

Aanbiedingen

Tot nu toe werkte Tentakel alleen nog maar voor Cactusfestival. “We kregen al aanbiedingen van andere zomerfestivals. Maar het is en blijft voor ons een hobby. We hebben allemaal nog onze jobs, de tijd ontbreekt voorlopig om met Tentakel nog andere uitdagingen aan te gaan”, besluit Stijn Verhulst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier