Lauwe

Meer nieuws uit de regio Lauwe

Deelgemeenten

Menen, Rekkem

Christophe reist Europa rond op zoek naar spookhuizen

Christophe reist Europa rond op zoek naar spookhuizen

Lauwe Redactie KW - If there's something strange in your neigbourhood, who you gonna call? Ghostbusters! Of misschien bel je toch maar beter Christophe Lefebvre alias Mister C, een avonturier met een fascinatie voor stadslegenden en hardnekkige mythes. De onversaagde Lauwenaar deinst er niet voor terug om ter plekke te gaan uitzoeken in hoeverre volksverhalen over verborgen schatten en verlaten spookhuizen kloppen.

IS-tentakels reiken tot in onze huiskamers

IS-tentakels reiken tot in onze huiskamers

Kortrijk Axel Vandenheede - Hun namen verraadden hen niet. Hun woonplaats evenmin. Lucas Van Hessche en Olivier Calebout: slechts weinigen zullen bij het horen van die namen meteen aan IS of Islamitische Staat denken. En toch, de eerste is vanuit Lauwe, de andere vanuit Kortrijk van de ene op de andere dag naar Syrië getrokken. Lucas Van Hessche is er gesneuveld. Olivier Calebout is vermoedelijk nog in leven. Toeval? Nee, zo weten de Kortrijkse veiligheidsdiensten intussen. Een onderzoek dat vier jaar geleden startte, leerde dat zeker 120 mensen uit Kortrijk mogelijk een of andere link hadden met IS.

Arnaud Deleu komt stilaan weer in vorm

Arnaud Deleu komt stilaan weer in vorm

Westsprint Arnaud Deleu krijgt stilaan weer de goede vorm te pakken na een mindere seizoensstart. Hij probeerde zich afgelopen zondag ook te tonen voor eigen volk in Lauwe, maar zijn inspanningen werden nog niet beloond. "Komende dinsdag zou ik het in Gullegem Koerse, waar ik vorig jaar 30ste werd tussen de profs, graag even goed doen als vorige keer", blikt Arnaud positief vooruit.