Kruisekenaar wordt op zijn 22ste ref in amateurklasse

23/06/18 om 10:13 - Bijgewerkt op 20/06/18 om 18:13

Scheidsrechter Niels Bossuyt (22) uit Kruiseke promoveert als enige uit onze provincie naar de derde amateurklasse. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Geert, die vroeger tot in de toenmalige tweede klasse floot en jarenlang assistent-scheidsrechter was in eerste klasse.

Destijds voetbalde Niels bij de nationale jeugd, komend seizoen gaat hij fluiten in nationale. Van twee uitersten gesproken. "Als jong mannetje ben ik destijds beginnen voetballen bij de jeugd van Sparta Kruiseke", vertelt Niels. "Op mijn negende werd ik gevraagd door KV Kortrijk en speelde daar twee jaar. Nadien volgde een jaar Club Brugge en dan keerde ik terug naar KVK. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd naar Sparta Kruiseke omdat ik met mijn oude maten wilde voetballen. Ik behoorde tot de provinciale selectie en mocht mee naar het buitenland, waar we speelden tegen grote ploegen. Ik speelde dan nog drie jaar bij VK Ieper en besloot op mijn vijftiende om scheidsrechter te worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!