Kringwinkelbus moet versterking inroepen

Maaike Baert en Frank Veys zijn heel tevreden met het succes van de eenmalige actie. © XC
Redactie KW

De Kringwinkel stond voor één keer midden in Anzegem. Iedereen kon herbruikbare voorwerpen afleveren. En dat was een groot succes.

Schepen van Afval en Containerparken Willy Demeulemeester keek zaterdag trots toe naar de auto’s die op en af rijden. Mensen zeulden dozen vol materiaal naar de witte bestelwagen van de Kringwinkel. Kandelaars, Mariabeelden, serviezen, een oude naaimachine, … De Kringwinkel stond eenmalig in het midden van de gemeente. “Ik ben heel blij, dat dit project zo goed aanslaat. Dat is ook begrijpelijk, voor een oude naaimachine ga je niet het hele eind naar Waregem of Oudenaarde afleggen. Dergelijk initiatief is dus heel handig voor iedereen die iets kwijt wil”, vertelt de schepen. Zaterdag moest een tweede bestelbus bijspringen omdat de eerste al stampvol zat.

Het proefproject kwam er nadat de parkwachters van Anzegem hadden gemeld dat mensen veel bruikbare dingen weggooien. Als het project in Anzegem aanslaat, zal dat uitgebreid worden naar andere gemeentes zonder Kringwinkel. Op vijf locaties staan ook kasten waar iedereen klein materiaal in kan deponeren. “Die kasten zijn enorm populair, al na enkele dagen puilde de kast in het sociaal huis uit”, vertelt Maaike Baert, projectmedewerker van Kringwinkel Waregem.

Het klein materiaal kan je altijd in een doos binnenbrengen op vijf locaties: de bibliotheken van Anzegem, Vichte en Ingooigem, in het gemeentehuis en het sociaal huis van Anzegem. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier