Kortrijk

Meer nieuws uit de regio Kortrijk

Deelgemeenten

Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem, Aalbeke

"Aesthetic Wolf is meer dan een sportmerk"

"Aesthetic Wolf is meer dan een sportmerk"

Kortrijk De tijd dat je ging sporten in vormeloze trainingspakken en afgewassen T-shirts ligt al een hele tijd achter ons. Wie nu het sporthonk induikt, wil dat doen in stijl. Dat weten ook fitnessfanaten Loïc Levan en Samed Vitija. De twee studenten uit Kuurne pakken uit met een eigen sportmerk: Aesthetic Wolf.

"Levensloop draagt bij aan levenshoop"

"Levensloop draagt bij aan levenshoop"

Kortrijk Redactie KW - Dit weekend vindt de vijfde editie van Levensloop Kortrijk plaats op Overleie. Het evenement straalt hoop uit voor kankerpatiënten en zorgt tegelijk voor extra geld voor kankeronderzoek. Om dat allemaal waar te maken, zetten honderden vrijwilligers zich dagelijks in. Een van hen is Johan Devroe. Hij vecht zelf sinds 2011 tegen kanker maar vond enkele jaren later toch de moed om een Levensloop in Kortrijk te starten. Vijf jaar, bijna één miljoen euro aan steun en duizenden deelnemers later, engageert Johan zich nog altijd voor wat hij een levensnoodzakelijk project noemt.

1.200 gezinnen alert voor elkaar in Kortrijk

1.200 gezinnen alert voor elkaar in Kortrijk

Kortrijk In Kortrijk start maandag in de Meiweg het dertigste SAVE-netwerk op. In zo'n netwerk houden bewoners van een buurt of wijk een oogje in het zeil en melden verdachte handelingen bij de politie. "Met succes", aldus Kris Dhondt van de preventiedienst. "Er werden zo al veel feiten opgelost." Bij SAVE Marionetten beamen ze dat. "We hebben hier al inbrekers op heterdaad betrapt."

Paul De Marez stapte 2.700 km naar het graf van Sint-Olav in Trondheim

Paul De Marez stapte 2.700 km naar het graf van Sint-Olav in Trondheim

Kortrijk In zijn debuut 'De ogen van de muskusos' vertelt Paul De Marez het verhaal van zijn pelgrimstocht naar de Nidaroskathedraal in Trondheim, waar het graf van Sint-Olav, de koning die Noorwegen kerstende, zich bevindt. "Het was een fascinerende reis", zegt Paul. "Een pelgrimstocht gaat voor mij over het ervaren van betekenis op het ritme van de voeten."

G-voetbal KV Kortrijk nu ook voor volwassenen

G-voetbal KV Kortrijk nu ook voor volwassenen

Voetbal De G-ploeg van KVK maakt een doorstart. Tot vorig seizoen bestond de ploeg uit scholieren van het Buso De Lage Kouter. Toen bekend raakte dat KVK G-voetbal vanaf dit seizoen ook voor volwassenen wou aanbieden, moest De Lage Kouter, waarmee al 12 jaren samengewerkt werd, met spijt in het hart afhaken.