Kortemark

Meer nieuws uit de regio Kortemark

Deelgemeenten

Handzame, Werken, Zarren

Leven, werk en passies van Joke Pattyn

Leven, werk en passies van Joke Pattyn

Kortemark Mia Vanacker - Een vrouw die, ondanks alles, bijzonder positief in het leven staat. Dat zal iedereen wie Joke Pattyn kent, beamen. Joke verloor haar man toen ze dertig was. Negen jaar later, in 2004, kreeg ze borstkanker. Vandaag is Joke een gelukkige vrouw, dankzij Stef, haar kinderen en plusdochter, haar kleinkinderen en haar engagement voor onder meer Kom op Tegen Kanker.

Kortemarkse vereniging Greenforward wint de 'groene vent' van OVAM

Kortemarkse vereniging Greenforward wint de 'groene vent' van OVAM

Kortemark Trui Lievens - Irie Vibes Roots Festival heeft dit jaar de Ovam Groenevent Awards, in de categorie kleine evenementen, gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan evenementen die zich inzetten om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De vzw Greenforward, die het festival organiseert, investeerde niet alleen in herbruikbare bekers, ze gebruikt ook een mobiele waterzuiveringsinstallatie en kookt met voedseloverschotten.

Broers Segaert uit Kortemark overleefden als bij wonder het front

Broers Segaert uit Kortemark overleefden als bij wonder het front

Kortemark Trui Lievens - Als Julien Segaert (26) op het einde van de oorlog in 1918 thuiskomt, treft hij in plaats van de ouderlijke hoeve, een ruïne aan. Maar hij is gelukkig want hij kan zijn moeder Pharaïlde in de armen sluiten en als bij wonder hebben ook zijn broers Arthur, Oscar en Firmin, de oorlog overleefd. "Nochtans streden ze alle vier aan het front", legt Marc Segaert (78), zoon van Oscar uit. "Ze beseften dat ze ongelofelijk veel geluk hebben gehad."