Knokke-Heist

Meer nieuws uit de regio Knokke-Heist

Deelgemeenten

Westkapelle, Heist-Aan-Zee, Ramskapelle

Het Zwin Natuur Park voorziet tot eind dit jaar extra gidsen

Het Zwin Natuur Park voorziet tot eind dit jaar extra gidsen

Knokke-Heist Het Zwin Natuur Park heeft een topvakantie achter de rug. De afgelopen herfstvakantie lokten de extra activiteiten in het Zwin Natuur Park tot 1.500 bezoekers per dag. Daardoor waren er dit jaar al meer bezoekers dan in heel 2017. Om de bezoekers nog meer te verwennen voorziet het Zwin Natuur Park tot eind van het jaar extra gidsen.

1.350 deelnemers voor 45ste Canadese Bevrijdingsmars

1.350 deelnemers voor 45ste Canadese Bevrijdingsmars

Knokke-Heist Knokke-Heist is in het eerste weekend van november traditioneel in de ban van Canada en de bevrijding. Jaarlijks wordt de bevrijding van 1944 herdacht met een 33 km lange wandeltocht van het Nederlandse Hoofdplaat aan de Westerschelde tot in Knokke. Na een drie weken durende strijd langs dijken en polders werden op 1 en 2 november 1944 Knokke en Heist bevrijd door de 9de Canadese Infanteriebrigade. Het initiatief van de heemkring 'Cnocke is Hier' is kende zondag opnieuw een groot succes met 1.350 deelnemers aan de 45ste editie van de Canadese Bevrijdingsmars.

1.000 vlaggen voor 1.000 gesneuvelden

1.000 vlaggen voor 1.000 gesneuvelden

Knokke-Heist Meer dan 1.000 jonge Canadese militairen lieten hun leven voor de vrijheid van Knokke-Heist. In 2010 organiseerden de Vrienden van Het For Freedom Museum en de heemkundige kring Cnocke is Hier de actie '1.000 Canadese vlaggen voor 1.000 gesneuvelde Canadese soldaten.' Vandaar de oproep om dit weekend de gevels en ramen opnieuw met 1.000 Canadese vlaggen te versieren.

Uniek scheepswrak wordt weggevreten op bodem Noordzee

Uniek scheepswrak wordt weggevreten op bodem Noordzee

Oostende 't Vliegend Hart, een uniek scheepswrak van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), is bloot komen te liggen en wordt langzaam weggevreten op de bodem van de Noordzee, niet ver van de Nederlandse grens. Dat staat te lezen in het maandelijkse magazine van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Belgische erfgoedonderzoekers en het Nederlandse Maritiem Erfgoed-programma gaan samenwerken om het wrak te beschermen.