Kaster Keukens palmt gloednieuw gebouw op Krommebeekpark in

© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Ruim vijf jaar nadat Bert Catteeuw Kaster Keukens opstartte langs de Populierstraat heeft het bedrijf haar intrek genomen in een gloednieuw gebouw op het Krommebeekpark. Wat begon met vier is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een vijftigtal medewerkers. “Een van de pronkstukken van onze nieuwbouw is ons showroomgedeelte met dertig keukens.”

Wie langs de Rijksweg in Roeselare passeert merkt ongetwijfeld het nieuwe gebouw van Kaster Keukens op. De 47 vaste medewerkers van de keukenbouwer zijn er sinds enkele weken aan de slag. “In november 2018 werd Kaster Keukens opgericht. We zijn gestart met vier mensen, maar zijn snel gegroeid. Onze locatie langs de Populierstraat bleek al snel te klein”, aldus zaakvoerder Bert Catteeuw. Hij liet zijn ogen vallen op een stuk grond op het Krommebeekpark in Roeselare. “De visibiliteit is natuurlijk een meerwaarde, maar vooral de grootte van het terrein was voor ons heel erg belangrijk.” In het najaar van 2022 werden de eerste werken er uitgevoerd, de productie van het bedrijf kon al in november 2023 naar de nieuwe site verhuizen. “Sinds kort zijn ook alle mensen op de kantoren hier aan de slag.”

Polyvalent

Het nieuwe gebouw Kaster is erg modern. In de productieruimte wordt er gebruik gemaakt van hoogtechnologisch materiaal, maar ook de polyvalente ruimte springt onmiddellijk in het oog. “Deze kan ook gehuurd worden voor evenementen”, geeft Catteeuw mee. Centraal in het gebouw, waar er door de vele ramen veel licht is, valt ook de binnentuin op. Bij Kaster Keukens is men erg fier op hun nieuwe showroom. “Vroeger konden we een tiental keukens tonen, nu zijn dat er dertig. Die worden mooi gepresenteerd in als het ware een soort van boxen. We richtten ook een volledig appartement in. Want de naam Kaster Keukens dekt eigenlijk de lading niet meer. We maken ook kasten en dergelijke voor andere ruimtes in een woning.”

Kaster Keukens neemt op 6 oktober deel aan de Open Bedrijvendag. “Maar op vrijdag 26 en zaterdag 27 april zetten we onze deuren al eens open voor het grote publiek.” Op vrijdag kan men de toonzaal bezoeken van 13 tot 20 uur, op zaterdag van 9 tot 17 uur. “We hopen in de toekomst gecontroleerd te blijven groeien. Momenteel maken we vijf keukens per dag, vanaf volgend jaar zijn dat er zes. We hopen dat dit aantal binnen een aantal jaar op acht, het maximum, staat. We willen graag een bedrijf blijven waar het familiale centraal staat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier