Kasteel van Tiegem staat te koop

Wat ooit het buitenverblijf was van twee Tiegemse achterneven, staat nu te koop. (Foto Gerald Van Rafelghem)
Redactie KW

Het kasteel uit 1875 in Oostdorp staat te koop. De richtprijs is liefst 1.250.000 euro. Het voormalig buitenverblijf van Gustaaf Moreels heeft nog een aanpalende tuin van 1,7 hectare.

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Gustaaf Moreels in de jaren 1870. Samen met zijn achterneef Vital Moreels maakten ze in die tijd fortuin met het importeren guanomest uit Chili. Bij het kasteel hoorde toen ook het koetshuis dat tegenwoordig een aparte woning is. Het kasteel was het buitenverblijf van Gustaaf Moreels, hij kwam jaarlijks naar Tiegem om daar de zomer door te brengen.

Notaris

De kinderen van Gustaaf en Marie-Louise de Scheemaecker werden allen geboren in het kasteel. De familie heeft in het kasteel gewoond tot in de jaren veertig.

Na Gustaaf Moreels kwam het kasteel in handen van de familie Piet de Smet. Daarna was het kasteel eigendom van de dokter Michiel Hardeman. Ondertussen wonen de notaris Ignace de Clerck en zijn vrouw Ann Saey al meer dan 30 jaar in het gebouw. Ze lieten het kasteel ook vakkundig renoveren. De twee willen zich nu terugtrekken in een compactere woning, gezien hun leeftijd.

Het kasteel van Tiegem wordt verkocht via de makelaar Hendrik Tanghe van ‘Henry Houser’. Hij liet weten dat de familie het landgoed in goede handen wil achterlaten. Op 15 juni rond de middag wordt het bieden gesloten en kunnen de besprekingen beginnen. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier