Justine Hollevoet trekt SP.A-lijst in Izegem

V.l.n.r. Maureen Raedt, Frank Duhamel, Justine Hollevoet en Myriam Vanlerberghe willen succes boeken voor SP.A Izegem. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

SP.A Izegem heeft de kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 voorgesteld. Justine Hollevoet wordt lijsttrekker, met Frank Duhamel op plaats 2. Myriam Vanlerberghe duwt de lijst.

SP.A Izegem stapt naar eigen zeggen met eerder bescheiden ambities naar de kiezer. “We hebben niet meteen een kandidaat-burgemeester, maar hopen tegelijk voldoende steun te krijgen om ons sociaal project verder uit te bouwen. Wegen op het beleid en hopelijk deel uitmaken van de coalitie moeten tot de mogelijkheden behoren”, argumenteert boegbeeld Frank Duhamel.

Justine Hollevoet (31) wordt naar voor geschoven als de vrouw die SP.A de nieuwe legislatuur moet binnenloodsen. Ze is aan de slag bij het Zorgbedrijf Roeselare, waar ze verantwoordelijk is voor de kinderopvang in Roeselare zelf. Sinds 2012 zetelt ze als OCMW-raadslid. “We beseffen maar al te goed dat de voorbije maanden niet de makkelijkste uit onze geschiedenis waren”, alludeert ze op de hele affaire rond het ontslag en vertrek van ex-schepen Kurt Grymonprez. “Maar we trekken strijdvaardig naar de stembus. We willen een programma maken dat dicht bij de mensen staat en focussen op punten waar we het verschil kunnen maken: armoede, zorg, welzijn, sport en wonen. Dit is voor mij een enorme kans en ik zal de partij de komende maanden door dik en dun steunen.”

Huidig OCMW-voorzitter en ervaren rot Frank Duhamel (58) neemt de tweede plaats in. “Bewust, om Justine volop te steunen”, zegt hij. “Ik wil mijn ervaring ten dienste stellen van de groep en indien nodig zal ik bij de volgende legislatuur ook weer een mandaat opnemen.” Lijstduwer is dan weer Myriam Vanlerberghe (56), momenteel gedeputeerde bij de provincie West-Vlaanderen. “Ik ben blij dat er een nieuwe wind door SP.A waait”, zegt ze. “Sowieso wilden we voor vernieuwing en verjonging kiezen, los van de storm waar we de voorbije maanden hebben moeten trotseren.”

Tot slot heeft SP.A Izegem ook een nieuwe voorzitter. Maureen Raedt (52), huidig gemeenteraadslid en voorzitter van de Izegemse Bouwmaatschappij, neemt die rol op zich. “Ik kon deze zomer ook schepen worden, maar wilde dat gezien mijn familiesituatie (N-VA-schepen Lothar Feys is haar schoonzoon, red.) niet doen. Als voorzitter kan ik echter mijn steentje meer dan bijdragen.”

Tegen 1 mei 2018 wil SP.A de hele lijst met 29 namen klaar hebben.