Jean-Pierre Severens: "Je moet niet rijk zijn hoor. Gewoon veel mensen kennen"

06/07/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 10:02

Muzikant Jean-Pierre Severens werd op 17 juni 60 jaar en viert op 9 september in de Kursaal de 20ste verjaardag van de Melody Makers, de succesvolle muzikale vriendenkring waar hij de dirigent, voorzitter en bezieler van is en waar zijn hele familie in meespeelt. Jean-Pierre en zijn gezin spoelden in 1992 aan in Oostende, maar is vandaag zo Oostends als de Mercator zelf.

"De Mercator, dat zit diep hoor", vertelt Jean-Pierre, nadat we ons in de zon hebben geïnstalleerd op het bovendek. "Ik ben afkomstig van Wilrijk, waar de zeevaartschool gevestigd is. Dit was vroeger hun schip hé, een studieboot. Maar zelf heb ik de Mercator hier pas leren kennen. Ik ben ontzettend gelukkig dat het schip in Oostende ligt. In Antwerpen zou hij maar ergens zijn weggedoken aan 't Scheld. De stad heeft het schip nu zelfs gekocht. Of ik daar blij mee ben? Zie je mijn glimlach? Yes! De Mercator is hier groot geworden. Het is nu een stuk van Oostende."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!