Inspiratie uit het verleden, blik uit de toekomst

13/07/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 12/07/18 om 11:50

Topslager Hendrik Dierendonck brengt het boek Carcasse uit, dat naast recepten ook het succesverhaal van zijn restaurant toelicht. Dit najaar opent er ook nog een vestiging in Kortrijk. Ondertussen gaat het ook steeds beter met het Menapische varken, een varkensras dat 2.000 jaar in de streek rondliep en dat letterlijk en figuurlijk nieuw leven werd ingeblazen.

Sinds jaar en dag werkt Hendrik Dierendonck vanuit de ouderlijke slagerij in hartje Sint-Idesbald. Drie jaar geleden kreeg dat ook letterlijk een verlengstuk met het aangrenzende restaurant Carcasse. Net als in de slagerij experimenteren Hendrik en zijn team met de neus-tot-staart-filosofie. In Carcasse gaat brutaliteit, vernieuwing en verfijning dan ook hand in hand. Eerder bracht Dierendonck al The Butcher's Book uit, nu is er het boek Carcasse, dat overigens ook een Engelse en Franse variant krijgt. "Veel klanten vroegen naar de recepten", aldus Hendrik. "Die komen niet alleen van mij, maar ook van mijn chef Anthony Snoeck en het hele team. Dat is net het leuke eraan. Voor ons is het een mooi visitekaartje. Oorspronkelijk zou het boek met de feestdagen gelanceerd worden, maar de toegankelijke recepten zijn ideaal voor deze zomer."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!