IN BEELD KW-sportievelingen op fietsvakantie naar Girona

06/03/18 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:25

Op woensdag 28 februari reisden 12 KW-lezers naar Girona af om vijf dagen in het noordoosten van Spanje te fietsen. In Girona wonen heel wat profwielrenners, zoals Sep Vanmarcke, om de wintermaanden door te brengen.

Catalonië telt dan wel geen beklimmingen met namen als klokken, het is daarom geen minder mooie regio. Vooral de Rocacorba, het Alpe-d'Huez van Girona, zal nog lang bijblijven. De beklimming werd in 2006 tot de top geasfalteerd en is sindsdien uitgegroeid tot de vaste testcol van menig profrenner, zoals Robert Gesink en Tejay Van Garderen. Daarnaast bleek ook de adembenemende kustweg tussen Tossa de Mar en San Feliu de Guixols een absolute aanrader en konden onze lezers zich uitleven op beklimmingen als Els Angels en La Ganga, die vroeger op het favoriete trainingsparcours van ene Lance Armstrong lagen.

's Avonds was er tijd voor ontspanning en daar was het idyllische oude stadsgedeelte van Girona de geschikte locatie voor. De talloze anekdotes van ex-profrenner en KW-begeleider Peter Farazijn deden de rest.

Graag volgend jaar meer van dat!