IN BEELD KW-lezers genieten van riviercruise op de Donau

31/10/17 om 16:22 - Bijgewerkt op 06/11/17 om 12:20

Een negentigtal lezers van Krant van West-Vlaanderen trok van 22 tot 30 oktober op riviercruise over de Donau. Er werd onder andere aangemeerd in Passau, Melk, Wenen, Boedapest en Bratislava. Geniet even mee van deze trip.

Eind oktober genoot een 100-tal lezers van een mooie riviercruise langs 'de blauwen Donau'. Met de 'MS Carissima' als uitvalsbasis en onder begeleiding van KW en Thalassa Cruises genoot de groep van cultuur, natuur, bruisende steden en historische charme.

Na een busrit werd 's avonds Nürnberg verkend met gids Frank Peers. Op dag 2 bezochten onze lezers de drierivierenstad Passau en werd er ingescheept op de MS Carissima. De derde dag werd de prachtige Benedictijnen abdij van Melk (Unesco werelderfgoed) bezocht en in de namiddag was het genieten geblazen van het voorbijglijdende Donau-landschap.

Na het verkennen van de Weense stadshoogtepunten werd een bezoek gebracht aan het mooie Schönbrunnpaleis. Dag 5, aankomst in de Hongaarse hoofdstad Budapest, met bezoek aan de Puzsta met demo van de Csarda paardrijkunst en 's avonds het wondermooie 'Budapest by night'. Dag 2 in Budapest : bezoek van de hoogtepunten van beide stadsdelen, nl het historische Buda en het modernere Pest.

Op de achtste dag kon kennis gemaakt worden met de mooiste plekjes van de Slovaakse hoofdstad Bratislava en won team 'de Westvlaamsche barsluiters' nipt de KW cruise-kwis van team 'tafel 3'. Als laatste ging het richting Dürnstein, gelegen tussen de wijngaarden in de Wachau vallei. De dag werd afgesloten met een gesmaakt afscheidsdiner. Een meer dan geslaagde Donau Cruise.

(PD)