Marc Denys
Marc Denys
Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame
Opinie

08/04/18 om 22:34 - Bijgewerkt om 23:06

Een rood scherm bij De Mol dat niemand zag aankomen

Ook zo zomers genoten van afgelopen zonovergoten weekend? Aangezien er niets gaat boven gezellig samen genieten met vrienden en familie werd de barbecue van onder het stof gehaald! Heerlijke hapjes, frisse drankjes, Peter Sagan die op de achtergrond vijftig kilometer kasseien trotseert tijdens Parijs-Roubaix en bij een trotse blik op je gazon toch die ene vraag: wie is... de Mol? Gelukkig staat deze topreeks nu op zondag geprogrammeerd en de derde aflevering was terug een spektakel van de bovenste plank!

Een rood scherm bij De Mol dat niemand zag aankomen

Opdracht 1

sombrero/tequila/pinata (1.150 euro verdiend ipv 4.500 euro)

Na een zonnig ontbijt in Guanajuato worden de acht kandidaten onderverdeeld in drie groepjes. Dierenarts Joke, mensenarts Steve en topverdachte voor velen chauffeur Jeffrey doen de pinata-opdracht, Lloyd en Bahador stellen zich opvallend snel kandidaat voor de tequila-opdracht en het drietal Pascal, Katrien en priester Pieter spelen een memoryspel, terwijl ze Mexicaanse dansers in het oog moeten houden om er achteraf de persoon met de juiste sombrero uit te kiezen.

Opvallend: Steve is dus echt geen muziekkenner, in tegenstelling tot Joke, die slechts een halve noot nodig heeft om zowel zanger als liedje te herkennen en Jeffrey doet zijn best (250 euro). Bij de sombrero-opdracht slagen Pascal, Katrien en Pieter erin om helemaal niets te verdienen, terwijl Bahador en student geneeskunde Lloyd elk drie tequila's achter elkaar naar binnen kappen, maar toch niet positief blazen achteraf (900 euro in de pot).

Een rood scherm bij De Mol dat niemand zag aankomen

Opdracht 2

Het circuit van Leon (1.000 euro verdiend ipv 2.000 euro)

Dit moet je zien om te geloven: op het circuit van Leon plaatst Jeffrey zich achter het stuur van een racewagen met priester Pieter op... het dak van die wagen. Zijn taak is antwoorden opzoeken in het oefenboek 'Autorijden van A tot Z' van Flor Koninckx die hij dan doorgeeft aan chauffeur Jeffrey door middel van bordjes. Het oplossen van vragen is het eerste deel van de opdracht. Het tweede deel is natuurlijk snelheid. Hiervoor moet Jeffrey een snellere tijd afklokken dan een plaatselijke raceheld.

De overige zes kandidaten kunnen hierbij helpen door het de racepiloot moeilijk te maken en hem te hinderen. Zowel de kennis van Pieter als de snelheid van Jeffrey leveren geld op: 1.000 euro!

Opvallend: de 60-jarige Steve riskeert op de hometrainer zich een hartstilstand te fietsen, maar ook alle andere kandidaten zetten hun beste beentje voor. Priester Pieter is misschien nog het meest verdacht door op drie vragen maar liefst twee keer verkeerd te antwoorden! Feestje, euh nee... daar is Gilles weer... En hij heeft een onheilspellende mededeling: die avond nemen slechts zeven in plaats van acht kandidaten het vliegtuig met bestemming Mexico-City.

Opdracht 3

(2.500 euro uit de pot)

Sensatie dus! Acht koffers... Maar slechts zeven koffers worden meegenomen. En in slechts zes koffers zit geld, twee bevatten nul euro. Dit betekent dat de groepspot van 14.200 euro door een foute keuze van de kandidaten al direct in waarde kan verminderd worden. Het duurt heel lang alvorens er een verdeling komt. Priester Pieter probeert het initiatief te nemen, maar zonder veel resultaat. Het is en blijft een dovemansgesprek met acht praters en geen luisteraars.

Jeffrey en Bahador staan opeens op en zijn bereid om voor het koffertje met nul euro te gaan. Zij bepalen daarna welke koffer de overige zes kandidaten zullen krijgen. Ziezo, de bedragen zijn eindelijk verdeeld en dan mag iedereen bij Gilles voor opnieuw een verrassing van formaat: een aanbod om met de geldwaarde van hun koffer pasvragen te kopen aan 500 euro het stuk.

Lloyd kreeg de hoogste waarde mee, het koffertje ter waarde van maar liefst 6.000 euro. Hij heeft maar liefst 12 pasvragen ter beschikking als hij het aanbod van Gilles zou aanvaarden. Tijdens de eliminatie worden slechts 20 vragen gesteld, dus dat betekent duidelijk automatisch een ticket voor de volgende aflevering. De student geneeskunde plaatst echter de groep boven zijn eigen hachje en bedankt voor het aanbod. Ook marine-officier Pascale uit De Haan weigert het aanbod om zich zo'n pasvraag aan te schaffen!

Een rood scherm bij De Mol dat niemand zag aankomen

Opvallend: Twee van de vier West-Vlamingen nemen het zekere voor het onzekere: Joke koopt één pasvraag, Pieter zelfs twee. Ook Steve heeft er 1.000 euro voor over om zich extra zekerheid in te kopen. In totaal gaat dus 2.500 euro uit de pot, wat een voorlopig totaal met zich meebrengt van 11.700 euro.

Keerzijde van de medaille: een van de twee kandidaten die zich opofferden voor de groep delft het onderspit. Sympathieke Antwerpenaar Jeffrey, die het hart stal van vriend en vijand met zijn grapjes en opmerkingen, ziet het rode duimpje en was er duidelijk het hart van in. De groep zal de onbaatzuchtige en luidruchtige Wilrijkenaar met het hart op de tong zeker missen.

Wie is verdacht na deze aflevering? Ik blijf Lloyd op een eerste plaats zetten, maar het is en blijft moeilijk. Bahador, de financial recruiter uit Gent en arts Steve vallen heel moeilijk te peilen, maar dat maakt De Mol natuurlijk zo leuk!

Tot volgende week voor aflevering 4 met nog steeds vier West-Vlamingen op zeven kandidaten! Gaan we voor een volledig West-Vlaamse finale?

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!