Dominique Vieren is gebeten door leerbewerking

25/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 24/05/18 om 14:51

Dominique Vieren wilde op het einde van haar leven niet tot de conclusie komen dat ze het misschien tóch beter had gedaan... En dus sprong ze een onduidelijke toekomst als leerbewerker tegemoet: "Het is zo leuk om mooie spullen te ontwerpen én zelf te kunnen maken."

"Ik hield altijd al van werken met mijn handen. Mensen die een ambacht uitvoeren, fascineren me enorm. Ik herinner me het ateliertje van schoenhersteller Etienne iets verder in onze straat: Tjenne was zelf om met geen tang vast te pakken, maar het rook er zo heerlijk naar leer en lijm... Als tiener wilde ik dan ook liefst hout leren bewerken, maar zo'n richting werd toen niet gepromoot. Bovendien had ik goeie punten, en dus belandde ik als vanzelfsprekend in het Algemeen Secundair Onderwijs. Dat ik later koos voor architectuur en monumentenzorg is daar volgens mij een gevolg van: ik zocht een studierichting waar toch enig handw...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!