Diamant voor Godelieve en Willy: “We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig”

Willy Vandewaetere en Godelieve Ottevaere vierden hun diamanten huwelijksjubileum. (Foto Carlos)
Redactie KW

Willy Vandewaetere (80) en Godelieve Ottevaere (84) trouwden in 1958. Dit diamanten jubileum vierden ze in het bijzijn van hun geliefde familie. “We zien elkaar nog altijd even graag”, zegt het gelukkige paar.

Willy groeide op in Wingene. Godelieve woonde in Sint-Baafs-Vijve. In 1957 leerden ze elkaar ongeveer halverwege kennen, in Tielt. “In Wingene was er weinig te beleven, dus ging ik met mijn kameraden naar een cafeetje in Tielt. Daar leerde ik Godelieve kennen. Zij ging die dag voor het eerst uit in Tielt. Het was liefde op het eerste zicht. Onze toevallige ontmoeting betekende het begin van onze relatie”, weet Willy nog. Een jaar later besloten ze in het huwelijksbootje te stappen. “Willy fietste vaak van Wingene naar Sint-Baafs-Vijve. Dat was toch een hele afstand. Men had vroeger niet vaak een auto. Later kocht hij een bromfiets, maar trouwen was voor ons de oplossing om meer bij elkaar te zijn”, herinnert Godelieve zich.

Het pasgehuwde paar vestigde zich in de Leiestraat in Sint-Baafs-Vijve. Daar verwelkomden ze dochters Kathleen en Conny in hun gezin. “Zij schonken ons vier kleinkinderen: drie meisjes en een jongen. We zijn blij dat we het jubileumfeest samen met hen konden vieren”, zegt Godelieve. Beiden werkten ze ook niet ver van huis. “Ik was magazijnier in Unilin in Ooigem. Mijn vrouw werkte in de breifabriek Lava in Sint-Baafs-Vijve. Sinds 1995 genieten we samen van ons pensioen”, vertelt Willy.

Verhuizing

Enkele jaren later koos het paar ervoor de Leiestraat te verlaten. “De serviceflats in de Parkstraat spraken ons meteen aan. We wonen hier nu al 16 jaar en we hebben al veel vrienden gemaakt. Om de twee weken leggen we een kaartje. Verder gaan we ook eens wandelen. Ik ben ook lid van de biljartclub van het dienstencentrum. We hebben ons hier nog geen moment verveeld en hebben dus geen spijt van onze verhuizing”, meent Willy.

Na 60 jaar houden Godelieve en Willy nog altijd evenveel van elkaar. Niets of niemand kan hen uiteendrijven. “We zouden niet alleen kunnen leven. We kennen elkaar door en door. We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig. Nu willen we alleen nog maar genieten van de familie, de vrienden en vooral van onszelf. We willen zolang mogelijk samenblijven”, sluiten ze af. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier