De Panne

Meer nieuws uit de regio De Panne

Deelgemeenten

Adinkerke

Recordeditie voor Kustschlagerfestival in De Panne

Recordeditie voor Kustschlagerfestival in De Panne

De Panne fotospecial De tweede festivaldag van het Neptunus Pro Kustschlagerfestival heeft alle records gebroken. Meer dan 1.300 aanwezigen genoten in De Panne van een grandioze namiddagshow met Paul Severs, Paul Bruna en De Romeo's. Verschillende groepen en individuele muziekliefhebbers uit heel Vlaanderen kwamen naar de kust afgezakt voor een topnazomerdag. Organisator Dieter Bruneel van Neptunus Pro spreekt van een recordeditie.

Minder verloren gelopen kinderen aan de kust in augustus

Minder verloren gelopen kinderen aan de kust in augustus

Oostende Er zijn afgelopen zomer 1.708 kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Na juli leken recordcijfers in de maak, maar het aantal verloren gelopen kinderen viel terug in augustus, vooral dankzij het meer wisselvallige weer.

Scholen aan de kust lopen leeg

Scholen aan de kust lopen leeg

Oostende Hannes Hosten - De scholen aan de kust lopen langzaam maar zeker leeg. Tegenover het jaar 2000 tellen de negen kustgemeenten Brugge niet meegerekend nu 21,2% minder leerlingen in het lager onderwijs en 13,1% minder in het secundair. Alle schoolbanken zitten sinds 1 september weer vol, maar het zijn er veel minder dan 20 jaar geleden. De vergrijzing van de kustregio laat zich ook in het onderwijs voelen. Onderwijsmensen ontkennen de problematiek niet, maar relativeren. "We zijn creatief", luidt het strijdvaardig.

Eerste dag kustschlagerfestival in De Panne is gigantisch succes

Eerste dag kustschlagerfestival in De Panne is gigantisch succes

De Panne Redactie KW - Het Plopsa Theater in De Panne vormt weer het decor voor het grootste schlagerfeest van de kust. Willy Sommers, Lisa del Bo en Paul Bruna gaven er het beste van zichzelf tijdens de eerste festivaldag van het Neptunus Pro Kustschlagerfestival. Bijna duizend aanwezigen genoten met volle teugen van een schitterende show.