Charlotte Dielman: "Veel mannen denken dat vrouw geen piloot kan zijn"

04/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/04/18 om 09:42

Ook al is vader Jo Dielman de man achter de vzw Zeilschip Mercator, dochter Charlotte (23) is al van kindsbeen gefascineerd door vliegtuigen. "Op een boot zit ik graag in de zon, maar daar stopt het. Geef mij maar een vliegtuig", zegt de pilote en vlieginstructeur. "Maar voor een tocht naar de Bahama's... Met de Mercator moet dat ook een unieke ervaring zijn. Ik zou twijfelen."

"Natuurlijk ken ik de Mercator", zegt Charlotte Dielman. "Mijn vader is hier al zo'n tien jaar actief, toch een groot stuk van mijn jeugd. Als hij hier bezig was, gingen wij dikwijls mee om te profiteren van de zon en van het mooie terras. Mijn mama komt hier graag garnalen pellen, de Vistrap is om de hoek. Mijn pa stopt veel tijd in de Mercator. Hij doet dat graag. Je kan het schip afhuren voor feesten, er lopen tentoonstellingen, een bezoek aan het schip wordt interactief gemaakt... Ja, het herleeft wel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!