Bellegem

Meer nieuws uit de regio Bellegem

Deelgemeenten

Kortrijk, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem, Aalbeke

Welkom kleine Lucien

Welkom kleine Lucien

Bellegem Op maandag 1 oktober werd Lucien (49,5 cm ; 3,330 kg) geboren in de kraamafdeling van AZ Groeninge in Kortrijk.

Oudste cafébazin van Kortrijk overleden

Oudste cafébazin van Kortrijk overleden

Bellegem video Afgelopen weekend is Jacqueline Catry op 89-jarige leeftijd overleden. Jacqueline baatte sinds 1966 café In den Keizer in Bellegem uit. Ze stond er maar liefst 52 jaar achter de toog.

Deze dames wonnen samen 12 keer WestSprint

Deze dames wonnen samen 12 keer WestSprint

Westsprint Tom Vandenbussche - In de 18 jaar lange geschiedenis van WestSprint slaagden drie dames erin om aan 100 procent te scoren. Lees: door als nieuwelinge en juniore telkens twee keer te winnen. Lisa Bogaert (25) zorgde voor de primeur, Saartje Vandenbroucke (22) en sinds dit jaar ook Shari Bossuyt (18) traden in haar voetsporen. Wij brachten de drie samen voor een uniek interview. "Dankzij WestSprint krijg je als koersend meisjes even dezelfde aandacht als de jongens. Dat is leuk."

Shari Bossuyt: vier op vier in WestSprint!

Shari Bossuyt: vier op vier in WestSprint!

Westsprint Tom Vandenbussche - Shari Bossuyt geldt al jaren als één van Belgiës grootste wielerbeloftes en de afgelopen maanden bewees ze nog maar eens waarom. Ook in 2018 fietste de Bellegemse tweedejaarsjuniore vrolijk van de weg naar de piste en weer terug, bekroond met tal van overwinningen, nationale titels, internationale medailles en een rits topprestaties. Samen met ons blikt Shari terug op haar vijf mooiste momenten van het afgelopen seizoen.

Engie Electrabel wil stroomschepen aan onze kust tegen black-out

Engie Electrabel wil stroomschepen aan onze kust tegen black-out

Roeselare Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld. Zulke stroomschepen worden nu vooral gebruikt als noodoplossing in ontwikkelingslanden. Het zou de allereerste keer zijn dat ze in Europa worden ingezet.