Atletiekfamilie Maveau valt in de prijzen bij ABAV

V.l.n.r.: Bjorn Maveau, Lennert Maveau, Tine Verfaillie, Louise Maveau.
Redactie KW

Van de basketcompetitie in het pisteseizoen. Lennert Maveau combineert atletiek met basket bij de U14 van Sijsele. Lennert komt uit een echte atletiekfamilie. ABAV Brugge zette het gezin in de bloemetjes bij het afsluiten van het veldloopseizoen. “In de weekends is het taxi papa”, zegt Bjorn, vader des huizes.

Onlangs zette atletiekclub ABAV uit Brugge zijn meest verdienstelijke atleten in de bloemetjes, dit naar aanleiding van het afsluiten van het veldloopseizoen. Hier viel de familie Maveau uit Assebroek in de prijzen voor de meeste aanwezigheden op de diverse activiteiten waar ABAV aan deelnam. De familie bestaat uit Papa Bjorn (42), mama Tine Verfaillie (44), zoon Lennert (14) en dochter Louise (12).

Maar naast de atletiekcarrière vinden we Lennert ook terug bij basket Sijsele bij de U14. “Ik zit inderdaad niet graag stil en combineer nu atletiek met basketbal”, vertelt hij verrassend. “Tot nu toe valt het mee om de combinatie te maken, maar ik besef dat ik ooit wel eens zal moeten kiezen. In mijn hoofd is de keuze gemaakt, maar ik hou het nog even voor mij.”

“Het was soms puzzelen hoe we onze twee kinderen op de verschillende wedstrijddagen op de juiste plaats konden krijgen”, vertelt mama Tine. “Daarbij komt nog dat ik thuisverpleegkundige ben en een op de twee weekends aan het werk ben. Maar soms neem ik wel eens deel aan een Damme-Brugge-Damme of Dwars door Brugge.”

“Sport is inderdaad heel belangrijk in onze familie”, gaat papa Bjorn verder. “Nu komt het pisteseizoen eraan en dat is nieuw voor Lennert. Hij zal ongetwijfeld uitkomen in de langere nummers, de 800 meter en de 1500 meter, omdat hij het liefst duurlopen doet.”

Met de trainingen op de piste zou daar nu verbetering in moeten komen. Dit wordt trouwens mijn eerste jaar op de piste en ik mag nu ook eens proeven van het speerwerpen en het hoog- en verspringen. Maar het lopen draagt toch mijn voorkeur weg.”

De dochter des huizes, Louise, houdt het nog bij het veldlopen. “De cross heeft mijn voorkeur”, vertelt ze. “Ik hou ervan om in de koude door weer en wind en in de modder mijn wedstrijden af te werken. Ik hou niet zo van die lange duurlopen, de sprint heeft mijn voorkeur. Ooit ben ik in de crosscup van Roeselare over de meet gelopen op mijn sokken. Er was zoveel modder dat ik onderweg mijn schoenen was kwijtgespeeld. Die zijn trouwens nooit terechtgekomen”, lacht ze.

Naast het spelen van taxi papa is er voor Bjorn niet veel tijd om zelf aan sport te doen. “Ik werk in Brussel in de centrale garage van Justitie”, vertelt hij. “Wij verzorgen alle transport van mensen en materiaal van Justitie en ik doe dagelijks de verplaatsing naar Brussel vanuit Assebroek en terug. Er is dus niet veel tijd meer voor mij om zelf nog actief aan sport te doen. Maar toen ik jonger was, organiseerden we met een groep vrienden fietskampen in het buitenland. Dat was dan drie weken met de fiets, met alle bagage, rondtrekken in Bretagne in Frankrijk of in het Lake District in het UK. Nu ligt mijn focus op de kinderen die ik heel graag naar hun wedstrijden breng.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier