Adinkerke en Damme delen de punten

Kenneth Dhondt pakt de bal voor Kenny Van Damme. © VDB
Jo De Clerck

In een eerder flauwe wedstrijd hebben White Star Adinkerke en SVV Damme 1-1 gelijkgespeeld. Voor beide teams betekent dat het eerste puntje ooit in het nationale voetbal.

De bezoekers begonnen best aardig aan de match maar Adinkerke trof bij zijn eerste kans wel meteen raak. Alexandre Protin werd vrijgespeeld op rechts, kapte zijn verdediger uit en legde de bal naast keeper Dhondt: 1-0 na 9 minuten.

De thuisploeg probeerde dan ook wat dominanter te voetballen maar vond moeilijk openingen in het goed georganiseerde Damse blok. Halfweg de eerste helft was er wel een goede redding van Dhondt nodig op een knal van Nico Vandendriessche. White Star kreeg nog enkele kansjes om de score te verdubbelen maar Brogniez schoot naast en Protin, knap gelanceerd door Sellah, besloot op de keeper.

Damme komt in de match

Jeremy Brogniez moest tijdens de rust noodgedwongen gewisseld worden en dat deed het Adinkerkse aanvalsspel geen deugd. Er kwamen eerst nog wel enkele kansjes na geharrewar voor doel en een schot van Sellah maar daarna knokte Damme zich beter in de wedstrijd. Sterckx moest redding brengen op een afstandsschot en ook de daaropvolgende corner werd maar net over doel gekopt. Een tiental minuten na rust hingen de bordjes toch weer in evenwicht toen Adinkerke wat te gemakkelijk een vrije trap weggaf en Diederiek Voordecker de 1-1 knap binnendraaide.

White Star probeerde zich weer te herpakken maar kon enkel nog dreigen via Protin. In de 90ste minuut viel er toch nog een unieke mogelijkheid uit de lucht na een stilstaande fase maar Kenny Van Damme knalde van dichtbij over en zo bleef het 1-1. Voor beide ploegen het eerste puntje ooit in het nationale voetbal maar vooral voor Adinkerke is dat maar een magere troost.

KWS Adinkerke – SVV Damme: 1-1

KWS Adinkerke: Sterckx, Brackx, De Ruyter, Van Damme, Larangé, Ameloot, Vandendriessche, Brogniez (46′ Berquin), Dekeyzer, Sellah, Protin.

SVV Damme: Dhondt, Simoens, Devinck, Vandenbussche, Huyghe, Moyersons, Van Loo, Belpaire, Voordecker (79′ De Jonckheere), Van Hee (87′ Lauwers), Morina (70′ Bleyaert).

Doelpunten: 9′ Protin 1-0, 55′ Voordecker 1-1.