Aanpassing Meensesteenweg voor fietsers in Izegem

© iStock
Redactie KW

Op de commissie openbare werken en mobiliteit stonden tien punten op de agenda. Men liet daarbij weten dat in de Sint-Jorisstraat in de toekomst alleen zal mogen worden geparkeerd in de parkeervakken langs de bewoning tot aan De Leest. Ter hoogte van de ingang van het sportstadion komen er twee parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De verkeersveiligheid voor de fietsers in de Meensesteenweg ter hoogte van het snijpunt met de Woestijnstraat was de blikvanger van de commissievergadering. Stadsambtenaar Siska Vanhooren zei dat de weg daar niet breed genoeg is om een afzonderlijk fietspad aan te leggen en dat een fietssuggestiestrook 9.975 euro plus btw zou kosten.

Verkeersschepen Kurt Himpe (N-VA) liet weten dat dit moeilijk op te lossen valt. “Als we daar in beide rijrichtingen de snelheid voor voertuigen beperken tot 50 kilometer per uur en een bord ‘Fietsers op de rijweg’ kan dit al bijdragen tot een grotere veiligheid van de fietsers die richting Sint-Eloois-Winkel rijden.” Commissielid Rik Baert (Vlaams Belang) zag maar één goeie oplossing. “Daar een rotonde maken zoals aan het voormalig café Abeele aan de Roeselaarsestraat.”

Voor de Meensesteenweg was er vanaf de rotonde aan de Heilige Familieschool tot aan de Oude Iepersestraat een vraag om het beurtelings parkeren op te heffen en parkeerstroken aan te brengen. De commissieleden hebben die vraag negatief geadviseerd.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier