Oostende Wat als je vader je moeder vermoordt? Het hartverscheurende verhaal van Sietske

Jeffrey Roos

"Onze dochter kwijt, en op zo'n manier dan nog." Op 25 september 2004 veranderde het leven van Annemie Dangreau (72) en Georges Verleene (70) uit Oostende voorgoed. Hun dochter Nele (31) werd in Marke vermoord met 20 messteken, terwijl kleindochter Sietske in bed lag te slapen. Sietske, toen 16 maanden, kwam na het drama bij oma en opa wonen. "Zij en de vzw Ouders van een Vermoord Kind hebben ons erdoor getrokken", zeggen Georges en Annemie. Voor het eerst in 15 jaar doen ze hun verhaal.

Deerlijk Vrachtwagen gegrepen door trein in Deerlijk

Een vrachtwagen die uit de Stationsstraat in Deerlijk kwam en richting Sint-Lodewijk reed, werd gegrepen door een trein. Volgens de eerste berichten kon de chauffeur tijdig ontkomen en zijn er slechts enkele passagiers lichtgewond geraakt.

Roeselare Geen vakantie straks voor treinbegeleiders door nijpend personeelstekort

Redactie KW

De kans dat ook een West-Vlaamse treinbegeleider komende zomer twee weken op vakantie kan, is klein. Heel klein zelfs. Door een nijpend personeelstekort worden vakantie- en vrije dagen maar met mondjesmaat toegekend. De aankondiging van extra festivaltreinen - zo'n 76 - en de te verwachten extra treinen naar de kust ervaart het personeel als een kaakslag. "Personeelstekort was er altijd al, maar het was nog nooit zo erg als nu in de West-Vlaamse stations", zegt Joachim Permentier, algemeen secretaris van de Onafhankelijke Vakbond voor het Spoorpersoneel (OVS).

Onze belofte aan de lezer

Alle nieuws uit jouw gemeente

#iedereenWest-Vlaming

#iedereenWest-Vlaming

Nergens ter wereld meer verbale intimidatie van leerkrachten dan in Vlaanderen. Fel overdreven, vinden de leerlingen. #iedereenwestvlaming

Meer

Gezocht!

Fotospecials

Meer

Gocar.be