Oostende IN BEELD - Jullie genieten volop van het Paasweekend aan zee

Heel wat mensen trokken dit weekend naar de kust om er te genieten van het schitterende weer. In deze fotospecial trokken we naar de verschillende badplaatsen om er de mooiste kiekjes vast te leggen.

Veurne Retrokoers 'Het criterium van de dokkerende Boeteling' blikvanger van Historisch Veurne

'Verdwenen cafés en brouwerijen' was het thema voor de vijfde editie van Historisch Veurne. Veel historisch onderzoek was er niet nodig om te weten dat ettelijke decennia geleden brouwers en café-uitbaters bepaalde feestdagen en kermissen koppelden aan een lokale wielerwedstrijd, meestal rond de kerktoren. Dat inspireerde de organisatoren van Historisch Veurne om in hartje Veurne een ludieke retrokoers 'Het criterium van de dokkerende Boeteling' op touw te zetten.

Onze belofte aan de lezer

Alle nieuws uit jouw gemeente

Xander vlogt

Oostende Heeft vlogger Xander zijn roeping gevonden?

Xander Cottens

Xander bracht deze week de rappende pastoor een bezoekje. Nog sterker, sinds deze week heeft Xander zijn eigen stagiair! En hij bracht een bezoek aan het kunstproject The Crystal Ship in Oostende, waar hij Helen ontmoette uit Londen. Zij maakte stiekem een schilderij op de Vistrap in Oostende. Dat en nog veel meer in vlog drieëntwintig.

#iedereenWest-Vlaming

Meer

Fotospecials

Meer

Gocar.be