Het 3-gangen diner van deze avond werd zorgvuldig samengesteld door de Brugse cateraar D’s Deldycke. Voor elke gang werd er gezocht naar kwalitatieve West-Vlaamse partners en producten. De West-Vlaamse prei vormt de rode draad in het menu en komt terug in het voorgerecht, hoofdgerecht én in het dessert.
Meer info over D’s Deldycke.

Voorgerecht

Catch-of-the-day – Smeuspatatjes en gesmolten prei

Onze prei komt van familie Segaert uit Sint-Andries, Brugge. Sinds 1956 wordt hoeve ‘Ter Hauwe’ uitgebaat door de familie Segaert. Eerst door de ouders, en in 1973 ook door de familie Eric Segaert-Schollier. Vanaf oktober 2005 heeft Bart een eigen bedrijf gestart in St-Andries Brugge. Hij specialiseert zich in aardbeien en vroege prei.
Meer info over Familie Segaert.

Hoofdgerecht

Dunne lende Belfurn Angus uit Veurne – Crème van venkel en Oud Brugge Prestige

Het vlees in het hoofdgerecht is afkomstig van Good Meat uit Veurne. Het familiebedrijf heeft al meer dan 100 jaar ervaring die ze delen over vier generaties. Bij Good Meat mag je zeker zijn van een constante kwaliteit. Enkele jaren geleden graasden 20 koeien en 1 stier in de weilanden rond Veurne. Vandaag vormt Belfurn Angus een Schotse enclave van meer dan 200 runderen in de Belgische polders met liefde en passie gekweekt door Patrick Vanderhaeghe.
Meer info over Good Meat.

Dessert

Panna Cotta van witte chocolade – Aardbeien van familie De Guffroy – Olie van prei afwerking door The Chocolate Line

De aardbeien in het dessert komen van de familie De Guffroy uit Oostkamp. Met nieuwe technologie wil de familie De Guffroy het aardbeienbedrijf laten groeien tot een productie van wel 1 miljoen kilo aardbeien per jaar. Kris De Guffroy toont zich samen met echtgenote Joke Willem en zoon Cederic al geruime tijd bijzonder succesvol en vooral ook innovatief als aardbeienteler. Dankzij kunstmatig groeilicht zullen ze het hele jaar door kunnen telen.

Het dessert wordt afgewerkt door Dominique Persoone met chocolade van The Chocolate Line uit Brugge. Al jaren een gevestigde waarde op het Simon Stevin Plein. The Chocolate Line staat voor kwaliteit. Artisanale en (h)eerlijke chocolade met een hip en cool kantje.  Met veel liefde voor Moeder Natuur, de bron van alles! The Chocolate Line kreeg de award “Best Chocolatier of year 2023” by Gault Millau. 

Meer info over The Chocolate Line.