Luxerondreis door Portugal

© KW
Redactie KW

Natuurlijke en cultuurhistorische pracht in de bakermat van Portugal! Reis mee naar Porto, Braga, Guimarães en de Douro-Vallei.

23 mei – 26 mei 2019

Ontdek Portugal en haar natuurlijke en cultuurhistorische pracht!

Samen met Krant van West-Vlaanderen bezoek je onder meer het levendige Porto; Braga – de oudste portugese stad – en Guimarães – de eerste hoofdstad van Portugal en opgenomen als Unesco werelderfgoed. Ook de ongerepte Douro-Vallei met haar uitgestrekte wijngaardflanken zullen we uitgebreid verkennen.


PROGRAMMA

Dag 1) 23 mei : Zaventem – Porto

Na een vlucht van ongeveer 2u30min worden we bij aankomst in Porto opgewacht door onze Nederlandstalige gids. Samen gaan we naar het historische centrum van de stad en de Ribeira aan de Douro-rivier. Deze pittoreske zone is de perfecte locatie voor een vrije lunch met zicht op de Douro en Vila Nova de Gaia.
In de namiddag bezoeken we één van de beste Portwijnhuizen, met een deskundige rondleiding langs de kelders waar de Portwijn rijpt, natuurlijk gevolgd door een lekkere proeverij.
Daarna maken we nog een rustige boottocht op de Douro-rivier met een traditionele rabelo. We varen langs de 6 bruggen tot aan de monding – de ‘Foz’- in de Atlantische Oceaan.
Diner: Restaurante Madureira’s Campo Alegre

Dag 2) 24 mei : Porto – Braga – Guimarães

Na het ontbijtbuffet maken we ons klaar voor de stadstour doorheen deze geweldige stad. Het gehele historisch centrum van Porto is Unesco werelderfgoed, het is dan ook hoofdzakelijk te voet dat we de stad gaan verkennen. We starten de wandeling bij de Torre dos Clérigos en lopen langs de Livraria Lello en de indrukwekkende Karmelieten-kerk. We zakken af tot Avenida dos Aliados met de Praça da Liberdade en het stadshuis van Porto. We lopen langs de winkelstraat Rua Santa Catarine en het emblematische Majestic Café, we bezoeken de Mercado Bolhão, het São Bento station met zijn typische ‘azulejos’ en de oude kathedraal (Sé). We maken een wandeling bovenop de Ponte Luis I, vanwaar we een prachtig zicht hebben op de stad en de Douro-rivier. Zo komen we tot de kade van Vila Nova de Gaia, waar we de meest bekende wijnhuizen vinden.
Nu trekken we naar de oudste stad van Portugal, de studentenstad Braga, ook wel het Vaticaan van Portugal genoemd. Hier aangekomen krijgt u voldoende tijd om vrij te lunchen te midden van deze historische pracht.
Na de lunch verkennen we het historische centrum en bezoeken we het heiligdom ‘Santuário Bom Jesus’, vooral bekend om zijn indrukwekkend barok trappenwerk. De liefhebbers kunnen de 600 trappen trotseren of je verkiest om door de bus bovenaan gebracht te worden, waar men een prachtig uitzicht heeft op de stad en de groenste provicie van Portugal ‘Minho’.
Na een korte rit komen we aan in Guimaraes, de eerste hoofdstad van Portugal, hier is de Portugese natie onstaan
.Diner: Restaurant Papaboa Histórico

Dag 3) 25 mei : Guimarães – Douro Vallei

Na het lekkere ontbijtbuffet maken we een wandeling doorheen deze gezellige stad. Deze plek ademt geschiedenis uit, het gehele historische centrum van Guimarães werd dan ook opgenomen als Unesco werelderfgoed. We bezoeken het oudste kasteel van Portugal, waar de eerste koning Dom Afonso Henriques is geboren. Hierna rijden we naar de Douro vallei, de oudste gedemarkeerde (port)wijnstreek ter wereld. Tijdens deze rit zal u zich zeker afvragen hoe het mogelijk is dat dit eindeloos, gebeeldhouwd landschap helemaal ontstaan is uit noeste, menselijke handenarbeid. Dit gebied biedt dan ook een uniek landschap en neemt een bijna surreële vorm aan waardoor de Unesco in 2001 heeft besloten dit landschap met zijn wijncultuur op te nemen als werelderfgoed. We lunchen in een traditionele wijnboerderij, waarna we een rondleiding krijgen waarin het gehele productieproces van de Portwijn wordt uitgelegd. Termen als Tawny, Ruby, Vintage en LBV vervoegen zich vanaf nu tot uw woordenschat. Alle opgedane kennis wordt natuurlijk bezegeld met een proeverij.
In de namiddag verkennen we de wijngaardflanken van het meest ongerepte deel van deze regio met een authentieke “rabelo” , d.i. een traditionele vrachtboot voor het vervoer van de wijnvaten. De Douro-rivier baant zich een weg tussen de gebeeldhouwde heuvels van de Quinta’s. In Pinhão bezoeken we nog het treinstationnetje, gedecoreerd met ‘azulejos’ die de tradities, folklore en alledaagse gewoontes van de Douro-streek uitbeelden.
Diner: Restaurant Manjar do Douro

Dag 4) 26 mei : Porto – Zaventem

Na het ontbijtbuffet checken we uit en genieten we nog even van deze prachtige omgeving. We bezoeken het centrale plein van het dorp Lamego met het mooie Theater Ribeiro Conceição, de Kathedraal met zijn eclectische bouwstijl en het Santuário Nossa Sra. dos Remédios. Maar helaas komt aan al deze monumentale, culturele, gastronomische en natuurlijke pracht een einde en vertrekken we richting de luchthaven. Er wordt nog gestopt om optioneel te lunchen in Maia.
13h50 aankomst luchthaven


HOTELS

Hotel Portus Cale****

Santa Luzia Arthotel****

Lamego Hotel & Life****


PRIJS

€795 per persoon

Supplement éénpersoonskamer: €105 per persoon


INBEGREPEN

  • Vlucht Brussel-Portugal heen en terug (H: 10u40-12u10 // T: 15u50-19u10)
  • 3 overnachtingen incl. ontbijt in Hotel Portus Cale, Santa Luzia Arthotel, Lamego Hotel & Life
  • 1x lunch op wijnquinta + bezoek en proeverij
  • 3x diner (3-gangenmenu incl (alcoholische) dranken)
  • Alle transfers en excursies
  • Professionele Nederlandstalige begeleiding
  • Alle inkomgelden, bezoeken, proeverijen, boottochten zoals vermeld


INFO EN BOEKEN VIA

Viamundo Travel & Events

Mail naar info@viamundo.pt of bel 0477/329.443 (Anne-Marie Lauwaert)


In samenwerking met

Viamundo

www.viamundo.pt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier