KWizien Jozefien zoekt jouw favoriete recept

Onze redacteur Jozefien Eggermont gaat op zoek door de provincie naar lekkere receptjes. Wie kookt voor haar zijn of haar favoriete voor-, hoofd- of nagerecht?

© KW

Ben je zelf een echte chef in de keuken?

"Eigenlijk niet, ik heb weinig feeling om straffe recepten op tafel te kunnen zetten. Improviseren in de keuken is dan ook helemaal niet voor mij. Gelukkig heb ik een lief die dat wél perfect doet."

Hou je van lekker eten?

"Zeker, niets zo gezellig als samen aan tafel zitten en genieten van lekker eten. Vooral als ik het niet zelf moet klaarmaken (lacht). Naar lekker eten kan ik echt uitkijken. Als ik 's morgens weet dat er 's middags of 's avonds iets superlekker op het menu staat, maakt dat heel mijn dag goed."

Heb je zelf favoriete recepten?

"Met een vislasagne kan je bij mij altijd scoren. Of met spaghetti met zelfgemaakte saus. Die van mijn lief vind ik trouwens de beste. Iedereen maakt die op zijn of haar eigen manier, maar momenteel staat zijn versie op nummer één. Mijn eigen kookrepertoire is heel beperkt maar gelukkig kan ik toch gelukkig enkele eenvoudige succesrecepten op tafel toveren. Vislasagne, ovenschotel met aubergine, courgette, tomaat en mozarella of dessertjes als moelleux, kaastaart of panna cota met chocolade zijn mijn favorieten."

Wat eet je echt niet graag?

"Een echte vleeseter ben ik niet, vooral rood vlees is eerder een verplicht nummertje. Voor rundscarpaccio maak ik wel een uitzondering, daar loopt het water me echt van in de mond. Dessertjes zijn ook iets minder mijn ding, daar kan ik makkelijker 'neen' tegen zeggen. Al lukt dat niet altijd natuurlijk (lacht)."

Naar welke recepten zoek je voor KWizien Jozefien?

"Dat is heel uiteenlopend, zowel voor-, hoofd- als nagerechten komen in aanmerking. Het mogen eigen creaties zijn, goed bewaarde familierecepten of echt klassiekers. Naast het artikeltje komt ook het recept in de krant, zodat andere lezers het kunnen maken."

Heb je zelf een recept dat je heel graag klaarmaakt? Mail jouw adres en het recept naar kwizienjozefien@kw.be. Jozefien komt dan langs en zet jou en je gerecht op de foto. Bovendien krijg je een leuke verrassing!

Lees meer...