Zomerterrassenseizoen start binnenkort in Brugge

Stefan Vankerkhoven

Binnenkort start het zomerterrasseizoen in Brugge. Volgens het terrasreglement start deze periode op 15 maart, om te eindigen op 15 november.

‘Aangezien 15 maart dit jaar op een dinsdag valt, wordt afgeweken van deze uitbatingsperiode’, zegt Schepen voor Vergunningen Annick Lambrecht. ‘De uitbatingsperiode voor die datum wordt aangepast en zo krijgen de horeca-uitbaters met zomerterrasvergunning een extrauitbatingsweekend. Vanaf zaterdag 12 maart verschijnen de zomerterrassen terug in het Brugse straatbeeld. Zo’n extra weekend kan onze horeca-uitbaters, Bruggelingen en het toerisme alleen maar ten goede komen.’

Steeds meer terrassen

De cijfers bewijzen dat de groei van de zomerterrasuitbatingen in de lift zit.

In 2012 waren er nog 281 terrasuitbatingen, terwijl er nu al 343 zijn. In vier jaar tijd zijn daar dus 62 zomerterrassen bijgekomen. De mogelijkheid tot het plaatsen van een terras bepaalt immers mee het succes van een horecazaak. Meer terrassen betekent ook meer levendigheid in onze stad, maar steeds wordt rekening gehouden met de belangen van de inwoners.

Ook winterterrassen een succes

Niet alleen de zomerterrassen, maar ook de winterterrassen zijn een succes. Sinds het najaar 2013 is het in Brugge mogelijk om een winterterras te verkrijgen. Voorheen mochten terrassen enkel uitgestald worden in de zomer, nu kan dit dus ook in de winter (tussen 16 november en 14 maart).

In 2013 werden dan ook meteen 65 winterterrassen vergund aan horecazaken die al een zomerterras hadden.

Op vandaag worden 97 winterterrassen uitgestald, wat betekent dat zowat 30% van de horecazaken met een zomerterras, ook een winterterras uitbaten. Van die 97 winterterrassen, bevinden er zich vier in de rand, allen in Zeebrugge. ‘De winterterrassen passen dan ook volledig in het beleid van het stadsbestuur om het verblijf in onze stad aangenamer te maken’, aldus Schepen Annick Lambrecht. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier