Zes ANPR-camera’s in Kuurne actief

Korpschef Filip Devriendt, burgemeester Francis Benoit en persverantwoordelijke politie Thomas Detavernier. © AXV
Redactie KW

In Kuurne zijn sinds kort zes ANPR-camera’s operationeel. De gemeente werkte daarvoor samen met Eandis en politiezone Vlas.

PZ Vlas, die bestaat uit Kortrijk, Kuurne en Lendelede, besliste vorig jaar om op de belangrijkste invalswegen van de drie gemeenten camera’s met nummerplaatherkenning te plaatsen. Die van Kortrijk zijn intussen al een tijdje operationeel, die in Kuurne nu ook. In Lendelede is dat binnenkort het geval voor één ANPR-camera.

Opmerkelijk is dat de drie gemeenten zelf instonden voor de kosten. “Voor Kuurne komt dat op 80.000 euro”, legt burgemeester Francis Benoit (CD&V) uit. “De camera’s werden geplaatst op enkele belangrijke invalswegen. Exacte adressen geven we niet, anders zal zo’n cameraschild niet meer werken.”

Bijkomende camera’s

De burgemeester geeft ook mee dat de gemeente Kuurne verder wil investeren in camerabewaking. “In zowel gewone bewakingscamera’s als ANPR-camera’s. Met gewone camera’s kunnen we fenomenen als overlast indijken, met camera’s met nummerplaatherkenning kunnen bijvoorbeeld trajectcontroles worden opgezet. Wel is het zo dat veel belangrijke straten in Kuurne veel zijstraten hebben. Daar is trajectcontrole niet evident. Maar op de Brugsesteenweg of de Rijksweg kan zoiets wel, al ligt de bal dan in het kamp van het Vlaams agentschap voor Wegen en Verkeer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier