“Zwart draag ik in principe niet. Dat vind ik persoonlijk te streng”

Bert Vanden Berghe

Wie Edouard Vermeulen zegt, zegt ook stijl, klasse en uiteraard modehuis Natan. De uitgeweken Ieperling ziet er steeds onberispelijk uit en heeft naar eigen zeggen een ruim assortiment aan rolkraagtruien in de kleerkast hangen.

“Ik heb niet zozeer een specifiek lievelingsitem in mijn kleerkast, maar ik ben trouw aan mijn rolkraagtruien in alle soorten materialen. Dat gaat van grijs tot donkerblauw, altijd donkerkleurig. Waarom weet ik ook niet. Een kostuum is uiteraard functioneel, maar er wordt steeds minder een das gedragen. En in de winter met een open hemd rondlopen, is ook niet meteen mijn stijl. Dus opteer ik heel vaak voor een klassieke rolkraagtrui. Je toont er misschien iets ouder mee, maar een wintertype raakt daarmee goed weg.”

“Die casual look komt steeds meer voor, de jongste jaren. Het is eerder een sociale trend. Volgens mij heeft het ook met de huidige generaties te maken. Vroeger had je drie generaties, dat is intussen verschoven naar twee. Mensen kleden zichzelf veel jonger en willen dat ook uitstralen. Ook de stijl verandert langzaam maar zeker. Je ziet kostuums strakker worden, ook jeansbroeken die nauwer aansluiten… Ik volg uiteraard de mode en de trends, maar in mijn kleerkast zal je geen groot verschil zien bij pakweg tien jaar geleden. Het gaat eerder om een soort evolutie. In de zomer kies ik voor een broek met een andere kleur, maar voor de rest behoud ik mijn stijl. Ik hou het graag eerder sober of minimalistisch.”

“Zwart draag ik in principe niet. Dat vind ik persoonlijk te streng. Of je moet al heel jong zijn, dan raak je daarmee makkelijk weg. Ik draag vooral waarin ik me goed voel.”

“Shoppen? Dat gebeurt al eens op reis, maar voor de rest zijn er geen specifieke momenten waarop ik dat plan. Gaan winkelen doe ik niet zo heel regelmatig. Zorg vind ik dan weer heel belangrijk. Voor kledij én schoenen overigens. Mijn hemden moeten goed gestreken zijn en ik draag nooit twee dagen na elkaar hetzelfde. Ik sta erop om er altijd pico bello en onberispelijk uit te zien. Want je mag dan nog de mooiste kledij in je kast hebben, als je niet netjes voor de dag komt, heeft dat weinig zin. Kwaliteit is logischerwijze ook heel belangrijk. Daarom hoeft het ook niet altijd het duurste te zijn.”

“Wat accessoires betreft, houd ik het eerder sober. Ik heb de afgelopen dertig jaar slechts vier horloges gehad. Je kan beter één goed stuk kopen en daar goed zorg voor dragen. Dat zorgt voor een duidelijke meerwaarde. Meer is niet altijd beter, integendeel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier