Zomermaker Barbara Bourdeau: “Op festivals zijn mensen altijd goedgezind”

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

IJsjes, de zee en evenementen… in de zomer is het makkelijk om van het leven te genieten. Maar terwijl wij genieten, zijn anderen hard aan het werk om dat mogelijk te maken. Een zomer lang zoeken we deze Zomermakers op.

“Ik ben al meer dan 35 jaar lid van het Rode Kruis. Als tienjarige was ik al junior helper bij het Jeugd Rode Kruis in Roeselare. Verzorgen zit me blijkbaar in het bloed, want ik koos er ook voor om voor verpleegkundige te studeren. Ik werk als noodplanningsambtenaar bij de politiezone RIHO. Wat ik doe voor het Rode Kruis is dus puur vrijwilligerswerk. Momenteel ben ik eigenlijk met vakantie.”

“We zijn met twee adjunct-provincieverantwoordelijken bij het Rode Kruis West-Vlaanderen. Samen met de teamleden doen we de coördinatie van de Rode Kruismedewerkers op alle grote evenementen in de provincie. Ook bij alle grote rampen zijn wij twee samen met de teamleden verantwoordelijk voor de opvolging en coördinatie.”

“In mijn vrije tijd ga ik niet naar festivals, ik heb er in mijn leven al genoeg gezien”

“Deze zomer was of ben ik van dienst op Festival Dranouter, tijdens de Rally van Ieper, de Color Run, Bomboclat Festival, de herdenkingen in Ieper naar aanleiding van 100 jaar Slag van Passendale, We Can Dance, bij wedstrijden van Club Brugge, op Waregem Koerse… Alle evenementen hebben hun specificiteit en de afwisseling maakt het boeiend, maar op festivals zijn de mensen altijd goedgezind. Als vrijwilligers genieten wij mee van de gemoedelijke sfeer. In Dranouter heb je dan nog eens het pluspunt dat je in een mooie omgeving vertoeft en… ik kan het muziekgenre wel appreciëren.”

“Zelf ga ik niet naar festivals, ik heb er in mijn leven al genoeg gezien. Persoonlijk heb ik geen moeite om de mensen te zien genieten terwijl ik moet ‘werken’. Er zijn misschien wel eens minder leuke momenten, maar vrijwilligerswerk doe je met hart en ziel en de leuke momenten overtreffen de minder leuke.”

“Twee jaar geleden was er op Dranouter Festival een jongeman met een hartstilstand. Ik was mee verantwoordelijk voor de reanimatie tot de mugdienst aankwam en wij hebben die jongeman erdoor gekregen. Alle diensten en de organisatie hebben er zonder veel woorden als één team voor gezorgd dat de volledige interventie en de nodige ondersteuning vlekkeloos verlopen zijn.”

Barbara Bourdeau (45) uit Roeselare is adjunct-provincieverantwoordelijke voor het Rode Kruis in West-Vlaanderen en was afgelopen weekend van dienst op Festival Dranouter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier