Wouter Lierman: "het is frustrerend wanneer je werk overspoten wordt"

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:41

Om het met de woorden van KRS-One te zeggen: "Rap is something you do, hip-hop is something you live." De Brugse Gentenaar Wouter Lierman (29) ademt de hele cultuur rond het muziekgenre, want naast rappen houdt hij zich ook bezig met graffiti, heeft hij een bescheiden platencollectie en waagde hij zich ook al aan het breakdancen. The four elements in full effect, quoi.

"In mijn prille tienerjaren was ik vrij sportief, tot ik zonder dat ik het zelf besefte mijn elleboog brak. Ik behoorde toen tot de Brugse b-boys (breakdancers, red.) en in het eerste secundair onderwijs koos ik voor sportwetenschappen. Tegen mijn zin, want ik wou toen al liever naar de kunstacademie. Hoewel mijn vader zelf kunstenaar is, wilden mijn ouders dat ik eerst ASO probeerde. Uiteindelijk belandde ik toch in Sint-Lucas in Gent, waar ik mijn bachelordiploma beeldende vormgeving behaalde."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!