Wie wordt de voetbalvrouw 2017?

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op 30 april eindigt het reguliere voetbalseizoen. Tijd voor de tweede End of the Season kortweg EOTS-party. Zes voetbalvrouwen zullen er die avond in D-Hotel in Marke (Kortrijk) dingen naar de titel van voetbalvrouw van het jaar. In samenwerking met Deleye deden ze al een fotoshoot.

Kay Demeyer (Ruben Vanraefelghem – R. Knokke FC)

Voor de fotoshoot in Deleye Brugge speelt Kay Demeyer (24) een soort thuismatch. Ze werkt in Nagelateljee & Tâche de Beauté, enkele honderden meters verderop. Met vrienden ging Kay wel eens kijken naar het voetbal in Knokke. Daar kreeg ze Ruben Vanraefelghem in het vizier en vice versa. Zelf is ze best sportief aangelegd. “Paardrijden is altijd mijn grote hobby geweest. Gedurende een viertal jaar heb ik ook aan jumpings deelgenomen. Maar nu ik ga werken ontbreekt het me aan tijd om deze hobby verder uit te oefenen. Toch hoop ik ooit de draad weer te kunnen opnemen.”

“Ooit wil ik mijn oude hobby paardrijden weer opnemen, maar nu ontbreekt het me aan tijd”

Kay groeide op in Deinze, studeerde en woont nu in Brugge. Ze houdt ook van de stad en struint er graag rond. “Shoppen doe ik natuurlijk graag en mijn favoriete adresje om iets te eten en drinken is Punta Est in Brugge, trendy en in de zomer met een prachtterras.”

Knokke speelde zopas kampioen in tweede amateurklasse en dat leidde tot een fel feestje. “Ja, het was machtig. Met de vrouwen waren we meegereisd met de wagen en we reden achter de bus naar huis. Eerst volgde er nog een feestje bij de sponsor in Knokke, daarna zijn we nog tot in de late uurtjes in de Place2Party in Torhout gaan nagenieten.”

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Brugge:

“Samen met de styliste mocht ik wat zaken uitkiezen. Ik ging voor deze outfit, ik vond hem heel stijlvol. Ja, het is wel iets dat ik zou durven dragen.”

Short en riem: Elisabetta Franchi – schoenen: Michael Kors – zonnebril: Miracles.

Davinia Verledens (Aaron Vanfleteren – Winkel Sport)

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De Izegemse Davinia Verledens (23) vond de liefde in buurgemeente Lendelede.

Aaron Vanfleteren, die de jeugdrangen van Club Brugge doorliep, woonde wel een tijdje in de provinciehoofdstad, maar is ondertussen terug in het ouderlijke nest. Samenwonen, dat komt er later wel van, maar haast is er nog niet bij. Aaron was een tijdje actief in de vastgoedsector. “Maar nu heroriënteerde hij zich naar ‘personal trainer’ omwille van het menselijk contact.”

Zelf is Davinia niet de grootste sportfanaat. “Aaron heeft een kamer vol fitnesstoestellen. Daar probeer ik wat aan mijn conditie te doen. Ik woon niet alle wedstrijden van Aaron bij. En als ik er ben, zul je me niet horen, Aarons ma daarentegen wel.”

“Mij zul je niet horen langs het veld, de mama van Aaron wel…”

Davinia werkt als zorgkundige in Maria’s Rustoord in Ingelmunster. “Een niet te onderschatten job, maar je krijgt er wel veel voor terug. EOTS-stemmen ronselen onder de bewoners lukt me niet echt“, lacht Davinia. “Maar een van de bewoonsters zit wel op Facebook.”

Samen met Aaron gaat Davinia ook graag op reis. “In juni trekken we naar Bali en we zijn al in Dubai geweest. Verder ga ik graag shoppen, het liefst in Kortrijk. In de ‘K in Kortrijk’ kennen ze me wel. En een lekker etentje sla ik ook niet af. Mijn favoriete adresje? Momento in Lendelede. Heel lekker, maar ook democratisch.

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Kuurne:

“Ik had snel de juiste outfit te pakken. Het kleedje is erg kleurrijk, dat zou ik niet meteen kopen. Dat lederen jasje daarentegen wel en van die schoenen was ik helemaal weg. Ik had ze bijna mee naar huis, maar Aaron stak er een stokje voor.”

Kleed: Liu Jo lederen jas: Stand – pumps: Ted Baker.

Tessa Wullaert (Mathias Deveugele – SC Wielsbeke)

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De bekendste onder deze voetbalvrouwen is wellicht Tessa Wullaert (24). Ze won de eerste Gouden Schoen voor dames, maar mocht zich nu eens in de picture laten zetten als ‘partner van’… Mathias Deveugele.

De linksbuiten voetbalt bij SC Wielsbeke. “Ik liet me overhalen door Mathias om deel te nemen. Ik ben natuurlijk niet veel in België, maar deze fotoshoot paste net in mijn planning. Ik doe dat wel eens graag, maar ga niet op alles in. Er moet een link met het voetbal zijn en met de End of the Season-party is die er duidelijk. Of ik op de EOTS aanwezig zal kunnen zijn, zal van mijn programma afhangen”, aldus de profvoetbalster in Duitse loondienst bij VFl Wolfsburg.

“Fotoshoots doe ik graag, maar dan wel met een voetballink”

En Tessa was ook even in België omdat ze geschorst was voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League. “En straks volgt ook het EK in Nederland. Misschien halen we wel de bekerfinale, daarna zal ik snel aan de voorbereiding voor het EK moeten beginnen. Veel vakantie zal er niet in zitten.

Mathias pendelt af en toe naar Wolfsburg. “Ik pik ook wel eens een van zijn wedstrijden mee, maar veel kan ik niet komen supporteren natuurlijk.”

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Kuurne:

“Ik kwam hier al met mijn mama. Zelf draag ik meestal broeken, maar in dit kleedje voel ik me op mijn gemak. Temeer omdat het matcht met sneakers. Ik loop wel eens op hoge hakken bij een feestgelegenheid. Maar niet te veel natuurlijk, dat is immers niet goed voor mijn lichaam.”

Kleedje: Rich & Royal Jeansvest: Glamorous.

Caro Verlé (Yves Ngabu – KSKV Zwevezele)

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Caro Verlé (21) voelt zich veilig in de armen van Yves Ngabu. “We zijn één team, ik steun hem in alle beslissingen die hij neemt”, zegt de Brugse. Yves Ngabu probeert met KSKV Zwevezele de poort naar het nationale voetbal open te beuken, maar straks bokst hij ook om de EBU-titel. En de sterke jongedame achter deze viriele knuffelbeer is Caro Verlé. Ze leerde Yves kennen in het uitgaansmilieu. “Veel tijd rest er nu niet, maar we gaan samen ook nog eens graag uit. In Brugge, maar ook naar Antwerpen en het liefst Brussel. Maar Yves heeft natuurlijk ook een druk programma en een brede vriendenkring.”

“Yves en ikzelf zijn een team, ik steun hem in alles wat hij doet”

Met haar Roeselaarse vriend gaat ze samen sporten. “Ik trek dan mee met hem naar de fitness. Zo slaan we twee vliegen in een klap, doen we iets aan de conditie en zijn we ondertussen samen“, aldus de grootste fan van haar ‘ventje’.

Zelf werkt ze in de uitzendsector bij Accent Jobs. “Maar vanaf mijn veertiende was ik ook een tijdlang model. Met opdrachten tot in Parijs. Daar ben ik nu door tijdsgebrek mee gestopt.”

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Brugge:

“Dit is voor de volle 100 procent mijn ding. Ik zou het zo meenemen naar huis.” Top en rok: Twin-Set – jeansvest: Liu Jo – handtas: Patricia Pepe.

Lisa Mathys (Ruben Pyck – KFC Izegem)

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Lisa Mathys (22) pendelt drie keer per week richting West-Vlaanderen, haar vriend Ruben Pyck moedigt ze ook iedere wedstrijd aan bij KFC Izegem. “Ik ben een grote voetbalfan, Club Brugge is de ploeg van mijn hart.”

Lisa Mathys is werkzaam als administratief bediende bij Krëfel in Humbeek. Haar vriend is Ruben Pyck, afkomstig van Bredene. “Ik leerde hem kennen toen hij nog bij SK Deinze voetbalde, ik was met enkele vriendinnen te gast op een promotiefeestje. Ik woon nog thuis, daarom wilde ik ook snel mijn rijbewijs halen. Want sinds ik dat heb, kan ik ook naar de wedstrijden van Club Brugge gaan kijken én naar die van KFC Izegem.

“Ik ben afkomstig van Mechelen, maar was altijd al fan van Club Brugge”

Volgend jaar gaat het richting Forestierstadion, want Ruben gaat voor RC Harelbeke voetballen. In het paars-wit, dat zal toch wat wennen worden voor Lisa. “Als we gaan samenwonen, zal het wel in de buurt van Brugge zijn. Ik heb hier nog wat familie wonen. Mijn tante baat hier Hotel Groeninghe, een gezellig familiehotel in het Brugse centrum, uit.”

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Brugge:

“Heel fleurige rok. Ja, ik vond het wel mooi staan. Al zal ik zoiets nooit zelf kiezen. Ik ga meestal voor de jeansbroek en daarop kun je eindeloos variëren. Ik ben meer het sportieve type, ik hou van casual kledij.”

Jeansvest: Liu Jo pull: Maison Scotch rok: Heartmind Schoenen: March 23 Zonnebril: Miracles.

Sophie Uyttenhove (Arno Claeys – E. Aalst)

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Sophie Uyttenhove (26) was wel fan van KV Kortrijk, maar was in de liefde niet bepaald op zoek naar een voetballer. Arno Claeys maakte gewoon deel uit van de vriendengroep waarmee Sophie uitging. Arno is een Meulebekenaar die bij de beloften van KV Kortrijk voetbalde, maar ondertussen bij E. Aalst shot. Hij blijft ook volgend seizoen bij de Ajuinen, die straks via de eindronde nog een poging wagen om van tweede naar eerste amateurklasse te promoveren.

Arno en Sophie verwachten half april hun eerste kindje. “Een fotosessie als je hoogzwanger bent, het is toch iets speciaals. Maar het viel uiteindelijk erg goed mee. Het geslacht van het baby’tje blijft geheim, Arno is nu al apetrots dat hij papa zal worden.”

“Als verzorgster van een cafévoetbalploeg floten ze me na”

Sophie is kleuterjuf in de basisschool Sint-Theresia in Kortrijk, maar eens zwanger moest ze thuis blijven. Samen met Arno zit ze ook achter ‘Sono Chi Sono’. “We geven demonstraties en binnenkort ook een Ladies Night. We verkopen vooral accessoires voor de dames. Zelf ben ik misschien niet de typische voetbalvrouw, maar ik liet me overhalen door organisator Greg Mahau om mee te doen om de EOTS-wag te worden.”

Sophie houdt van fitness en ook van voetbal. “Ik durf me geen kenner noemen, maar ik weet er wel iets van. Mijn papa speelde nog cafévoetbal en op een bepaald moment werd ik verzorgster. Ja, dat leverde soms wel vreemde blikken en gefluit op. Maar daar kan ik wel tegen.”

Wie wordt de voetbalvrouw 2017?
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Over haar fotoshoot in Deleye Kuurne:

“Voor mij niet evident natuurlijk. Door mijn zwangerschap was het wat zoeken, maar uiteindelijk vonden we een kleedje waarin mijn ‘bolle buik’ tot zijn recht komt. Een aangename ervaring.”

Kleedje: Twin-Set schoenen: Tine’s Accessoires: Miracles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier