West-Vlaanderen in beeld

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Tim Vansteelandt.

“Ik was altijd diegene die een klein fototoestelletje meehad naar een feest of festival, maar toen ik begon te schrijven voor deze krant, begon ik alsmaar gerichter foto’s te nemen. Ik kreeg een goed fototoestel van mijn opa cadeau en mijn interesse is uiteindelijk een passie geworden. Ik neem nu geen foto’s meer voor de krant, maar mijn fotoshoots met vrouwen – een uitloper van de Zomerbabbels in deze krant – zijn wel gebleven, op een aparte Instagramaccount.”

West-Vlaanderen in beeld

“Er hangt geen zakelijk model aan die Instagramaccount vast, ik verdien er niets aan, en eerlijk: ik weet ook niet welke richting ik ermee uit wil. Op vandaag wil ik alleen maar het aantal volgers uitbouwen. Ik probeer foto’s te nemen, zonder dat de vrouwen poseren. Hun natuurlijke schoonheid naar boven laten komen. Soms zit daar wat naakt bij, maar het neemt nooit de bovenhand, integendeel. Ik ga altijd op zoek naar gezichten die mij aanspreken en heb geen schrik om ook bekende mensen aan te spreken. Lize Feryn, Josje en Laura Tesoro staan nog op mijn verlanglijstje. Mijn grote droom? Reclameshoots in Los Angeles. Al ben ik nog te onzeker over mijn werk.”

“Deze foto nam ik vorig jaar op het Cactusfestival. Ik vond een mooi standpunt en het licht zat perfect. Net als mijn gevoel, dat steevast belangrijker is dan het technische aspect van zo’n foto. Dit jaar ga ik opnieuw naar Cactus, voor de onlineverslaggeving. En om modellen te spotten? Wie weet.” (lacht)

Tim Vansteelandt uit Lichtervelde werkt als nieuwsmanager voor ‘Het Brugsch Handelsblad’ en ‘De Weekbode Torhout’ en is een begenadigd hobbyfotograaf.

www.instagram.com/t_batist