"We waren zo fout bezig, dat móést ik veranderen"

08/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/09/17 om 11:29

Rocksterallures heeft chef-kok Filip Claeys allerminst - geen tattoo, geen baard en ook geen plannen in die zin - maar toch komt ook hij tegenwoordig graag even van achter zijn kookpotten om zijn zeg te doen: want dat hij met zijn ervaring in de horeca en kennis over de Noordzeevis een rol kan spelen op maatschappelijk vlak, daar is hij intussen wél van doordrongen.

De roots van Filip Claeys, chef-kok van tweesterrenrestaurant De Jonkman, liggen onmiskenbaar aan zee. Zijn grootouders woonden in Heist, opa was visser. Filip groeide zelf op aan het andere uiteinde van de kust, in De Panne, waar zijn vader een eigen restaurant, La Souricière, uitbouwde. "Ik bracht mijn hele jeugd door aan zee, heel vaak ook bij mijn grootouders omdat mijn ouders het druk hadden in het restaurant. Dan trok ik met mijn opa met de fiets naar de Zeebrugse vismijn, verse vis kopen, hij kende er zijn weg. Toengsjes, wieting, roggen..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!