Waarom een rok best rond kan zijn

15/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/09/17 om 10:36

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september sturen de ontwerpers van het nieuwe modelabel Amili Haha hun eerste collectie de catwalk op, in het museum Texture in Kortrijk. De verrassende, mooie én draagbare creaties werden bedacht door Thomas, Mieke, Lindsy, Hannes en Hadewijch, kunstenaars met een verstandelijke beperking.

De Zandberg in Harelbeke is een kunstwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze maakt deel uit van Ubuntu, een project in de regio Kortrijk, dat mensen met een verstandelijke beperking op het vlak van wonen en werken begeleidt. Dat laatste kan op verschillende manieren: ze worden naargelang hun voorkeur ingeschakeld op onder meer een bioboerderij of in een fabriek, maar kunnen ook in de kunstafdeling aan de slag. Daar krijgen ze begeleiding bij het uitwerken van een eigen oeuvre op het vlak van textiel, schilderen, grafiek, keramiek of mixed media. Annemie Depaepe begeleidt al twintig jaar de kunstenaars die zich op textiel - mode en vormgeving - toeleggen. Een tijdje geleden besloten ze een eigen collectie uit te werken, vertrekkend vanuit de heel eigen manier waarop ze al jarenlang stoffen ontwerpen. "We deformeren stoffen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!