Volvo XC40 is speels en levendig

De XC40 heeft weliswaar een eigenzinnig uiterlijk aangevuld met herkenbare Volvo-trekjes.
Redactie KW

Volvo breidt zijn XC-gamma, dat al bestond uit de XC60 en de XC90, verder uit met de XC40. Met de komst van deze compacte premium SUV beschikt Volvo voor het eerst in zijn geschiedenis over drie nieuwe, wereldwijd verkrijgbare SUV’s. De XC40 is speels, levendig en een tikje eigenwijs net als zijn bestuurder.

De XC40 heeft een breder en speelser kleurenpalet dan zijn grotere broers. Daarmee is deze compacte premium SUV het meest expressieve model in Volvo’s portfolio en een weerspiegeling van de extraverte persoonlijkheid van zijn bestuurders. Straatmode, stadsarchitectuur, hoogwaardige designproducten en populaire cultuur vormden de inspiratiebronnen bij het bepalen van de materialen, patronen en kleuren voor de XC40. Daar waar de XC60 en XC90 eerder gedistingeerd overkomen, oogt de XC4 duidelijk stoerder.

Zoals we van Volvo gewoon zijn, straalt ook het interieur van de XC40 rust uit, onder meer door het gebruik van lichte materialen. De glanzende, zwart omrande middenconsole springt meteen in het oog. Wie kiest voor een digitaal instrumentarium hoeft daarvoor niet extra te betalen. Om de opbergmogelijkheden in de portieren te verbeteren, werden de luidsprekers daar vervangen door een geventileerde subwoofer in het dashboard: een wereldprimeur. Met de achterbank neergeklapt loopt het koffervolume op tot 1.336 liter.

Volvo XC40 is speels en levendig

Sterke motoren

De XC40 is het eerste model dat op Volvo’s nieuwe CMA (Compact Modular Architecture) gebouwd is. Dat platform zal trouwens de basis vormen voor alle toekomstige modellen van de 40-reeks, ook de 100 % elektrische versies. Alle krachtbronnen van de XC40 zijn op dit ogenblik geblazen vierpitters. De topversies zijn de T5 met een 182 kW/247 pk sterke benzinegestookte tweeliter en de D4 met een 140 kW/190 pk sterke tweeliter-oliestoker. De T4 en D3 zijn goed voor een vermogen van respectievelijk 140 kW/190 pk en 110 kW/150 pk. Op technologisch vlak vertaalt de XC40 de bekroonde systemen op het vlak van veiligheid, connectiviteit en multimedia van de 90- en 60-reeksen naar het segment van de compacte SUV’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier